Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Betalt samarbete
Publicerat: 2019-11-11

Ett omtumlande 2019 rustar för tillväxt

RNB Retail and Brands AB som står bakom de välkända Brothers, Man of a kind, Polarn o. Pyret och Department & Stories som bedriver verksamheter på NK har slagit sig in på e-handeln.

De erbjuder nu en unik möjlighet att teckna aktier i deras bolag som har goda framtidsutsikter. Under 2019 genomfördes ett omstruktureringsarbete för att göra dotterbolagen mer självständiga, bland annat omvändningsarbeten för Polarn O. Pyret och Brothers som fick ta stryk under året men som står väl rustade för 2020.

Fler besökare på Nordiska Kompaniet genom ett utvecklingsarbete som snart står redo, ska ge RNB mer försäljning.

Ökad tillväxt och försäljning

Genom investeringar kan underliggande tillväxtpotential utlösas. Handlare kräver hållbarhet och en smidig e-handel, något som Brothers kunde kapitalisera på under 2018/2019. Brothers har med hjälp av det pågående marknadsföringsarbetet med fokus på digitalisering och e-handel haft en tillväxt på 49 procent. Det krävs mer investeringar för att öka tillväxten ytterligare.

Polarn O. Pyret gör en liknande resa, där e-handeln står för 20 procent av försäljningen. De har en stor internationell potential.

Läs mer om bolaget här. 

wysiwyg_image

RNB:s vision är att erbjuda kunderna den ultimata shoppingupplevelsen.

Tillväxtpotential

Bolaget befinner sig för närvarande i slutskedet av ett omställningsarbete som innefattar en omstrukturering av bolagsstrukturen. Verksamheterna under RNB ska genom omstruktureringsarbetet självständiggöras för att minimera overheadstrukturen och öka aktieägarvärdet. Arbetet inleddes för att ge dotterbolagen det ledningsstöd och de ekonomiska resurserna som behövs för att skapa en framgångsrik vidareutveckling av koncepten. 

Styrelsen bedömer att det är av största vikt att säkerställa en god likviditet i bolaget, för att kunna nå fortsatt framgång. Emissionslikviden från företrädesemissionen skapar förutsättningar för en fortsatt framgångsrik utveckling för dotterbolagen. Investeringar inom IT för att möta handlarnas krav på e-handel kommer en del av emissionslikviden att gå till. Emissionslikviden om cirka 84,8 miljoner kronor före emissionskostnader kommer att kunna möta behoven.

Varför investera?

Klädbranschen har sett tydliga förändringar till ökad e-handel. Det är en utveckling som RNB står välanpassad för. Deras starka position i den föränderliga marknaden ger potential till fortsatt god tillväxt inom e-handel. 

Anledningar till att det är en bra investering:

wysiwyg_image

Vd har ordet

Den verkställande direktören blickar framåt efter ett år som inneburit många tuffa satsningar för att nå nya höjder.

– Det koncernövergripande omstruktureringsarbetet är snart redo att bära frukt och vi ser stor potential för fortsatt försäljningstillväxt via e-handeln inom alla verksamhetsområden. Sammantaget finns förutsättningar för att resultatet skall vända uppåt succesivt under verksamhetsåret 2019/20, Magnus Håkansson, vd och koncernchef.

Kristian Lustin ny VD

Kristian Lustin efterträder Magnus Håkansson som, vilket tidigare har kommunicerats, kommer att avsluta sin anställning per den 31 december 2019. Kristian Lustin är för närvarande ekonomi- och finansdirektör (CFO) på bolaget. En roll som han har innehaft sedan april 2015. Kristian är 49 år och civilekonom från Uppsala universitet samt har tidigare arbetat på Modern Times Group MTG, Munters och Deloitte.

– Det är bra för RNB med kontinuitet i ledningen. Kristian kan verksamheterna och vi känner Kristian grundligt. Han har gjort ett utmärkt jobb som CFO under krävande förhållanden de senaste åren, säger styrelsens ordförande Laszlo Kriss.

– Jag ser fram emot att fortsätta implementera den beslutade strategin och att tillsammans med ledningarna i dotterbolagen säkerställa genomförandet av de åtgärder och initiativ som har tagits fram för att vända resultatet, säger Kristian Lustin.

Om bolaget
wysiwyg_image

RNB Retail and Brands äger, driver och utvecklar butiker inom mode, konfektion, accessoarer, juveler och kosmetik. Försäljning bedrivs främst inom Norden genom butikerna Polarn O. Pyret och Brothers. Inom affärsområdet Varuhus driver Departments & Stores avdelningar på NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg. Idag drivs den internationella försäljningen i Europa och USA via franschiseavtal. Bolagets huvudkontor ligger idag i Stockholm.

 

Teckna online med BankID på Mangold Fondkommissions hemsida här. 

 

Läs mer om bolaget här. 

Betalt samarbete
Publicerat: 2019-11-11

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.