Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Gyllene regler

Aktiespararnas filosofi när det kommer till investeringar grundar sig i 7 gyllene regler. Dessa 7 kan du läsa mer om här!
Sätt upp mål – var långsiktig!
Regeln lyder: sätt upp ett mål för ditt sparande i aktier och aktiefonder – var långsiktig. Läs mer om vad det innebär och vad du ska tänka på här.
Investera regelbundet
Tålamod skapar framgång – det är ju omöjligt att veta när börsen är ”billigast” och ”dyrast”. Låt denna regel guida dig på vägen i ditt sparande.
Kontrollera riskerna
Lägga äggen i samma eller olika korgar? Ta hand om din portfölj för att du som investerare ska öka dina chanser till långsiktig hållbarhet och framgång.
Var försiktig med belåning
Hävstångseffekter och ökad exponering hand i hand med dyrare risk och ränta. Att ta ställning till belåning, både din egen och bolagens, kan vara lurigt – låt oss diskutera saken!
Håll dig välinformerad och följ inte råd okritiskt
Att följa sina innehav med nyheter och rapporter gör skillnaden för en vaken investerare. Råd finns det dessutom många av men alla behöver inte vara goda.
Gör din egen analys
På samma sätt som du jämför pris och kvalité innan du köper en bil, TV, tröja eller något annat bör du jämföra bolag och aktier innan köp.
Sätt upp regler för när du ska omplacera
Kursen rusar och varningsklockorna ringer! Sälja eller behålla? Kursen faller hejdlöst! Hänger du med ned eller minimerar du förlusterna? Läs om Aktiespararnas sjunde och sista regel.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.