Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-04-09

Hitta Kursvinnare Bas

Hitta kursvinnare Bas passar bra för dig som vill använda programmet en gång per månad eller mindre. I Bas-versionen har du tillgång till fem olika moduler: Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Fundamental aktieanalys, Teknisk analys och Portföljhanteraren. Kursdata är fördröjd med 15-30 minuter när börsen är öppen.

wysiwyg_image

Nyckeltalssorteraren
Nyckeltalssorteraen är en funktion som hjälper dig att hitta bolag på Stockholmsbörsen som är intressanta att analysera. Här får du ett flertal nyckeltal för bolagen bland andra p/e-tal, vinst- och försäljningstillväxt de senaste 5 åren, utdelning, direktavkastning för att nämna några. Du kan avgränsa din sökning till att gälla en särskild börslista eller en bransch om du vill. Du kan dessutom sortera bolagen efter ett valfritt nyckeltal för att på så sätt hitta intressanta kandidater. För att ytterligare avgränsa träffmängden i en sökning kan du välja vilka nyckeltal som du vill söka på och inom vilket intervall nyckeltalet ska ligga på. Du kan exempelvis söka ut alla bolag inom branschen Konsumentvaror som har haft en vinsttillväxt de senaste fem åren på 15% eller mer. Det finns drygt 20 fundamentala nyckeltal och åtskilligt fler vad gäller den tekniska analysen i Nyckeltalssorteraren.

Kurslista
Även modulen Kurslista är ett hjälpmedel för att komma fram till aktier som är intressanta att analysera. Med hjälp av modulen hittar du exempelvis aktier som befinner sig i en stigande eller fallande trend och sådana aktier brukar vara intressanta.

wysiwyg_image

Fundamental analys
Den fundamentala analysen omfattar sju analyssteg. I de inledande stegen presenteras bolagets historiska försäljnings- och vinstutveckling. Vidare tittar man på lönsamhetsutvecklingen och hur stora utdelningarna har varit. Efter att ha studerat den historiska utvecklingen gör man en bedömning av den framtida vinstutvecklingen. Man tittar också på hur aktiemarknaden värderat aktien historiskt och gör med hjälp av programmet en bedömning av framtida värdering. Slutligen summeras aktiens förväntade högsta avkastning. Du får också en signal om huruvida aktien befinner sig i köp-, behåll- eller säljzon, utifrån de bedömningar som du har gjort tidigare i analysen. Från det sista analyssteget kan du testa hur dina antaganden om p/e-talet och vinsttillväxten påverkar den förväntade högsta avkastningen i en s k Känslighetsanalys och om du vill, ändra dina antaganden i analysen med det som du kom fram till i känslighetsanalysen.

 

Teknisk analys
I programmets TA-del finns i Bas-versionen de vanligaste analysmodellerna man använder vid teknisk analys, exempelvis RSI, Momentum och olika varianter av glidande medelvärde. Totalt finns ett 20-tal analysverktyg. Du kan även göra vinsttest med hjälp av en speciell funktion.

 

Portföljhanteraren
I Portföljhanteraren lägger du in dina affärer och följer sedan enkelt ditt aktieinnehav. En bra funktion är att du kan se hur ditt innehav är fördelat inom olika branscher.

 

Köp 12 månader Hitta kursvinnare Bas för 595 kronor

 

Jämför med Hitta kursvinnare Pro och Pro Plus

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.