Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-04-09

Hitta Kursvinnare Pro Plus

Hitta kursvinnare Pro Plus är den vassaste varianten av programmet och passar utmärkt för dig som vill korttidshandla och följa börsen dagligen. I Pro Plus-versionen har du tillgång till programmets samtliga sju moduler: Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler, Fundamental aktieanalys, Teknisk analys och Portföljhanteraren. Kursdata är fördröjd med max 60 sekunder när börsen är öppen, men oftast är fördröjningen endast 1-10 sekunder.

wysiwyg_image

Nyckeltalssorteraren
Nyckeltalssorteraen är en funktion som hjälper dig att hitta bolag på Stockholmsbörsen som är intressanta att analysera. Här får du ett flertal nyckeltal för bolagen bland andra p/e-tal, vinst- och försäljningstillväxt de senaste 5 åren, utdelning, direktavkastning för att nämna några. Du kan avgränsa din sökning till att gälla en särskild börslista eller en bransch om du vill. Du kan dessutom sortera bolagen efter ett valfritt nyckeltal för att på så sätt hitta intressanta kandidater. För att ytterligare avgränsa träffmängden i en sökning kan du välja vilka nyckeltal som du vill söka på och inom vilket intervall nyckeltalet ska ligga på. Du kan exempelvis söka ut alla bolag inom branschen Konsumentvaror som har haft en vinsttillväxt de senaste fem åren på 15% eller mer. Det finns drygt 20 fundamentala nyckeltal och åtskilligt fler vad gäller den tekniska analysen i Nyckeltalssorteraren.

 

 

Kurslista
Även modulen Kurslista är ett hjälpmedel för att komma fram till aktier som är intressanta att analysera. Med hjälp av modulen hittar du exempelvis aktier som befinner sig i en stigande eller fallande trend och sådana aktier brukar vara intressanta. 

wysiwyg_image

Ranking
Ranking är en färgglad modul som är mycket användbar när det gäller att hitta intressanta aktier. Med modulen kan du till exempel se vilken brasch som är startkast på börsen och vilket företag som ligger bakom detta. Vidare kan du enkelt hitta aktier som befinner sig i en stigande eller fallande trend och det är också problemfritt att hitta aktier som nyligen har haft ett trendbrott. 

 

Signaler
Den här modulen sammanfattar vilket värde (köp/behåll/sälj) som ett antal TA-verktyg har för stunden. Med detta hjälpmedel kommer du snabbt fram till vilka aktier som är heta respektive ointressanta.

 

Fundamental analys
Den fundamentala analysen omfattar sju analyssteg. I de inledande stegen presenteras bolagets historiska försäljnings- och vinstutveckling. Vidare tittar man på lönsamhetsutvecklingen och hur stora utdelningarna har varit. Efter att ha studerat den historiska utvecklingen gör man en bedömning av den framtida vinstutvecklingen. Man tittar också på hur aktiemarknaden värderat aktien historiskt och gör med hjälp av programmet en bedömning av framtida värdering. Slutligen summeras aktiens förväntade högsta avkastning. Du får också en signal om huruvida aktien befinner sig i köp-, behåll- eller säljzon, utifrån de bedömningar som du har gjort tidigare i analysen. Från det sista analyssteget kan du testa hur dina antaganden om p/e-talet och vinsttillväxten påverkar den förväntade högsta avkastningen i en s k Känslighetsanalys och om du vill, ändra dina antaganden i analysen med det som du kom fram till i känslighetsanalysen.

 

Jämfört med Bas-versionen har du i Hitta kursvinnare Pro Plus tillgång till fördjupad företagsinformation (bland annat insiderhandel) och externa prognoser vad gäller försäljning och vinst för de bolag (cirka 150 st) som följs av tillräckligt många analytiker.

wysiwyg_image

Teknisk analys
I programmets TA-del finns i Pro Plus-versionen över 50 analysverktyg, som du kan använda för att komma fram till vilka aktier du ska köpa. Du kan också få programmet att markera intressanta formationer i graferna. Dessa formationer är framtagna av flera duktiga traders. Självklart kan du också göra egna script.

 

Portföljhanteraren
I Portföljhanteraren lägger du in dina affärer och följer sedan enkelt ditt aktieinnehav. En bra funktion är att du kan se hur ditt innehav är fördelat inom olika branscher.

 

Köp 12 månader Hitta kursvinnare Pro Plus för 2 795 kronor

 

Jämför med Hitta kursvinnare Bas och Pro

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.