Du är här

Makalösa Hurtigruten i midnattssol

OBS! Resan är fullbokad.

Hurtigruten är tveklöst en av de vackraste båtresor man kan göra, speciellt om man åker från nord till syd under perioden när midnattsolen skiner. Aktiespararna har lyckats komma över ett begränsat antal platser på Hurtigrutens finaste fartyg på just denna rutt i början av juni och erbjuder nu dessa till sina medlemmar. Har du drömt om att åka Hurtigruten? Nu har du chansen att göra det tillsammans med andra trevliga och aktieintresserade personer. Följ med och upplev naturens skådespel, hisnande utsikter och berikande aktieanalys.

Reseprogram

Dag 1
Flyg med SAS från Arlanda, Landvetter (tillägg på 1.300 kr) eller Kastrup på eftermiddagen. Efter mellanlandning i Oslo landar vi i Kirkenes i de allra nordligaste delarna av Norge på kvällen. Kirkenes har knappt 4.000 invånare, men ändå två hotell. Vi bor på Scandic Kikenes och där äter vi välkomstmiddag när vi har checkat in.

wysiwyg_image

Dag 2
Efter en god natts sömn och frukost har vi möjlighet att promenera omkring i Kirkenes innan vi åker till hamnen och MS Nordkapp. Väl ombord avnjuter vi en god lunchbuffé och under tiden påbörjar vårt fartyg sin 240 landmil långa resa. När vi kommer till slutdestinationen Bergen har vi lagt till i totalt 34 hamnar. På de mindre samhällena gör vi endast korta stopp medan vi på de större orterna gör längre uppehåll. På eftermiddagen har vi det första av resans tre aktieanalyspass. Syftet med dessa är att hitta köpvärda aktier och att komma fram till ett bra förslag på en aktieportfölj. Analyspassen leds av någon av Aktiespararnas duktiga utbildare. På kvällen god mat och trevligt umgänge.

wysiwyg_image

Dag 3
Tidig morgon skådar vi spektakulära Nordkap, som är en udde med en 307 meter hög klippa som stupar brant ner i Norra Ishavet. Vi lägger till i Honningsvåg, som är Norges nordligaste stad, och därifrån kan den som är morgonpigg följa med på en utflykt till Nordkap-platån och äta frukost med en fantastisk utsikt. På förmiddagen ankommer vi till Hammerfest, som har ett arktiskt klimat med fjordar, glaciärer och vita stränder. Här gör vi ett stopp i två timmar, så den som vill gå i land hinner göra det innan det är dags för lunch. Under eftermiddagen njuter vi av lugnet och den vackra naturen ifrån fartygets panoramasalong eller ute på däck. Strax före midnatt lägger MS Nordkapp till i Tromsö, och den som vill och orkar kan göra en utflykt till ishavskatedralen och lyssna på norsk folkmusik och klassisk musik.

wysiwyg_image

Dag 4
En synnerligen häftig dag, då vi passerar ögrupperna Lofoten och Vesterålen. Efter att vi har ätit lunch lägger vi till i Stokmarknes, orten där Hurtigruten grundades för mer än 120 år sedan. Fartyget navigerar sedan vidare genom det trånga Raftsundet. Om tid och vädret tillåter gör vi en avstickare in i den fantastiska Trollfjorden, havsörnens rike, en två kilometer lång och 100 meter bred fjord. Bergväggarna kommer så nära fartyget att vi nästan kan ta på dem, vilket är en helt magisk naturupplevelse. Mot kvällningen lägger vi till i Svolvaer, huvudorten på Lofoten. Ljuset i Lofoten är unikt och det har lockat kända konstnärer såsom Lars Lerin att försöka fånga dess skönhet i sina målningar. Färden längs Lofoten fortsätter och i Stamsund kan vi beundra Lofotsväggens majestätiska klippor.

wysiwyg_image

Dag 5
Med sina oräkneliga holmar och små öar, bördiga jordbruksmarker och branta fjäll är det värt att vakna tidigt för att få uppleva den fantastiskt vackra Helgelandskusten. Längs kusten ligger fjälltopparna ”De Syv Søstre”, på mellan 900 och 1.000 meters höjd. Fjällkedjan är så vacker att det finns en gammal legend som säger att fjällen är kvinnliga troll som förvandlats till sten. På förmiddagen får vi uppleva Vegaöarna, som är upptagna på UNESCO:s världsarvslista, och efter lunch tar vi ett andra aktieanalyspass. Var och en får då lära sig hur man hittar köpvärda aktier. För att avsluta dagens fantastiska vyer åker vi förbi Torghatten, det 260 meter höga fjället med ett hål rakt igenom sig. 

wysiwyg_image

Dag 6
Under tidig morgon har vi kommit fram  till Trondheim, Norges första huvudstad. Staden grundades redan år 997 och är idag Norges tredje största stad. Trondheims mest kända byggnadsverk är katedralen Nidarosdomen, som du hinner besöka på en utflykt. Efter avgång kör vi det tredje och sista aktieanalyspasset och ett portföljförslag presenteras. Tidig kväll kommer vi till Kristiansund, som kallas Norges klippfiskhuvudstad och sedan styr vi vidare mot Molde, som med sin närhet till Golfströmmen även är känd som Rosornas stad. Vi njuter av god mat och trevligt sällskap denna sista kväll ombord på MS Nordkapp.

Dag 7
En lugn och skön förmiddag ombord, perfekt för att smälta resans alla intryck. Efter lunch ankommer vi resans slutmål Bergen, och det är dags att lämna MS Nordkapp innan hon vänder norrut igen. En buss står och väntar på oss när vi kliver av och tar oss till flygplatsen. Flygplanet tar oss till Kastrup, där de som ska vidare till Arlanda och Landvetter byter plan. Planet till Kastrup landar vid 20-tiden, och planen till Arlanda och Landvetter landar vid 22-tiden.

wysiwyg_image

Fartyget
MS Nordkapp är efter en renovering under 2016 Hurtigrutens finaste fartyg. Inredningen går i arktisk stil och fartyget har sju däck. Ombord finns tre restauranger, gym, bastu och bubbelpooler. Ombord finns också Hurtigrutens expeditionsteam, som informerar och föreläser om platser fartyget passerar under resan, och som sköter underhållningen på kvällen. MS Nordkapp har plats för drygt 500 passagerare och det finns ett antal olika typer av hytter. Vi erbjuder boende i utsideshytt med begränsad utsikt.

wysiwyg_image

Aktieanalys
Att veta vilka aktier man bör satsa på är inte alltid det lättaste. Bara på den svenska börsen finns det cirka 800 bolag och det är naturligtvis en övermäktig uppgift för en privatperson att hålla koll på alla dessa. Hur ska man då göra för att komma fram till vilka aktier man ska satsa på? Aktiespararnas analysprogram Hitta kursvinnare är ett ypperligt hjälpmedel för detta ändamål och programmet kommer att ligga som grund för de tre analyspass som kommer att genomföras på resan. Med hjälp av programmet analyserar vi intressanta aktier och kommer fram till ett förslag på en lämplig aktieportfölj.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.