Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Sommarvärme och kurs på La Palma

  wysiwyg_image

   

  Saknar du sommaren och värmen? Då får du nog vänta ett ganska bra tag på att få uppleva det i Sverige igen. Vill du göra väntan kortare kan du följa med på Aktiespararnas utbildningsresa i slutet av januari till den vackraste av alla kanarieöar, La Palma. En synnerligen intressant investeringskurs om hur du lyckas på börsen framöver står på programmet. 

  Resan är en vecka lång och innehåller fyra dagar med kursverksamhet (uppehåll för sol och bad kring lunch) och två lediga dagar för egna aktiviteter i det varma klimatet.

  wysiwyg_image

  Investeringskursen passar dig som vill bli en bra långsiktig investerare. Under fyra intensiva kursdagar lär du dig allt som behövs för att du ska kunna nå en god och varaktig avkastning på ditt kapital samtidigt som du sprider riskerna. Makroekonomi, tillgångsallokering, spännande strategier och alternativa investeringar är några av de saker som du får lära dig om.
   

  Lärare för kursen är Aktiespararnas välkände analytiker Christoffer Ahnemark, som i varje nummer av tidningen Aktiespararen skriver både analyser och en rad andra texter. Christoffer har gedigna kunskaper om investeringar, börsen och börsföretagen och det är en fröjd att lyssna på honom och att ta del av hans kunskap.

  I slutet av kursen serverar Christoffer även dig ett femårigt portföljförslag.

  På kursen lär du dig bland annat:

  • Hur du kommer fram till en placeringsstrategi som passar just dig, samt hur du komponerar en portfölj som står emot när det blåser storm på de finansiella marknaderna.
    
  • Hur du väljer rätt aktier, hur du kan gå igenom ett bolags räkenskaper, göra en omvärldsanalys för att bättre kunna förutspå bolagets framtida intjäning och komma fram till om aktien är köp- eller säljvärd utifrån ett värderingsperspektiv.
    
  • Samband mellan makroekonomi och börs – Räntorna stiger, vilka sektorer gynnas och missgynnas? Inköpschefsindex faller, vilken sektor påverkas mest? Det finns en mängd makroekonomisk data som har bäring på börsbolagens utveckling. Här lär vi oss förstå dynamiken mellan makro och aktier.
  wysiwyg_image
  • Hur du utläser ekonomisk data och vilken statistik som är viktigast just nu.
    
  • Tillväxtinvesteringar och värdeinvesteringar – när ska man äga vad? Vad utmärker en typisk tillväxtaktie och värdeaktie?
    
  • Fundamental analys. Flera intressanta börsbolag kommer att analyseras med denna lönsamma metod.
    
  • Teknisk analys – Med hjälp av teknisk analys ökar du möjligheterna att tajma dina aktieaffärer bättre.
    
  • Tillgångsallokering – Med kunskap kring råvaror, valutor, obligationer och aktier kan du som placerare lättare diversifiera din portfölj. Det ökar även möjligheten att skydda portföljen mot nedgång.
    
  • Alternativa investeringar som börshandlade fonder och kryptovalutor.
    
  • Korta portföljen – Christoffer gör en djupdykning i den fiktiva portföljen och går igenom portföljbolagen.
    

  Kursen passar de flesta och inga särskilda förkunskaper behövs.

  Boendet är förlagt till finfina och fyrstjärniga Hotel La Palma Princess, som ligger på södra delen av La Plama, och där hålls även kursen.

  Resan

  Flyg från Arlanda, Landvetter och Kastrup. Planen från Landvetter och Kastrup flyger direkt till La Palma, medan flygen från och till Arlanda gör en kort mellanlandning på Landvetter (man sitter då kvar i planet). Planen lämnar Sverige/Danmark på morgonen/förmiddagen tordagen den 23 januari och kommer tillbaka sen kväll/efter midnatt en vecka senare.

  Hotellet

  wysiwyg_image

  Hotel La Palma Princess ligger på en av La Palmas soligaste platser. Den grönskande hotellparken ligger på en sluttning ned mot havet, med härlig utsikt över Atlanten. I fonden finns höga, branta och delvis vinodlingsbeklädda bergssluttningar som skyddar området från vind och moln.

   

  Hotellet består av flera vackra hotellbyggnader i kolonial stil och området kan liknas vid en liten kanarisk by i en jättelik hotellträdgård. Vid det havsnära poolområdet finns tio bassänger av olika karaktär och i anslutning till en av poolerna finns en anlagd sandstrand.

   

  Invid poolområdet finns ett utmärkt litet spa "Aqua Princess" med uppvärmd vattenmassagebassäng, jacuzzi, kallvattenpool samt möjlighet till olika typer av massage och skönhetsbehandlingar. På temat friskvård finns även flera tennisbanor och ett stort gym, bastu och turkiskt bad. Terrassen utanför den stora trivsamma receptionslobbyn vetter ut mot poolområdet och havet och utgör en utmärkt plats för en drink i den ljumma La Palma-kvällen.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.