Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-04-10

Aktieträff med NFO drives och SBB på IC Restaurangen 2019-04-10

Jan Skärsäter öppnade mötet varefter VD Johan Braun presenterade NFO-drives ett företag som utvecklar och tillverkar frekvensomriktare för störningsfri varvtalsreglerad styrning av elmotorer för energieffektivisering av ventilations- och pumpanläggningar samt maskiner. Frekvensomriktaren NFO sinus anpassar motorns varvtal till aktuellt behov vilket kan ge energibesparingar om upp till 70 % utan att ge störningar på omgivande teknisk utrustning med hjälp av patenterad teknik för switchning av transistorer som ger en utspänning i form av ren sinus. Konventionella frekvensomriktare baserade på PWM-teknik hackar sönder spänningen i korta pulser vilket ger upphov till elektromagnetiska störningar som kräver avskärmning och kan ge problem med jordströmmar och lagerströmmar. Med NFO sinus uppstår varken jord eller lagerströmmar varför jordfelsbrytare kan användas för både brand- och personskydd samtidigt som ansluten motor får längre livslängd. Installationen med NFO sinus blir också enklare eftersom oskärmade kablar kan användas och det fungerar att ha betydligt längre kablar jämfört med PWM omriktare. En annan fördel med NFO sinus är att switch ljud i ansluten motor uteblir vilket ger en tystare miljö jämfört med PWM styrning. NFO drives aktier handlas på Spotlight stockmarket (tidigare Aktietorget). 
För mer information se  https://www.nfodrives.se/ 

Efter en intressant första timme serverades potatigratäng med kycklingfilé och storslaget grönsak/salladsbord samt kaffe. 

Andra halvan på kvällen presenterades SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, av regionchef Jörgen Hallgren. SBB äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Norden och har som grundidé att äga och förvalta fastigheterna långsiktigt. Genom bolagets stora samhällsengagemang kommer kommuner och andra intressenter att finna en uthållig och socialt ansvarig samarbetspartner i Samhällsbyggnadsbolaget. Bolagets fastighetsbestånd värderas idag till ca 25 miljarder kronor och har som målsättning att vara en betydande aktör på fastighetsmarknaden över hela norden. Beståndet innefattar en stor del samhällsnyttiga fastigheter vars hyresgäster är direkt eller indirekt skattefinansierade. Ilija Batljan är grundare och VD i SBB. Han kom till Sverige 1993 tillsammans med sin hustru och dotter som en följd av kriget i det forna Jugoslavien. Han har tidigare varit landstingsråd för Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting och kommunalråd i Nynäshamn. Efter den politiska karriären gav han sig in i fastighetsbranschen och var i drygt fyra år vice vd för Rikshem AB varefter han startade upp Samhällsbyggnadsbolaget. I Falkenberg är SBB aktuella med pågående projekt att bygga nya bostäder i kvarteret Bacchus vid Skrea strand. SBB:s aktier handlas på Nasdaq First North Premier, Stockholm. 
För mer information se https://sbbnorden.se/ 

Det var en lyckad kväll som avslutades med sedvanligt lotteri.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.