Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-11-29

Årsmöte och aktieträff med Spiltan fonder samt julmat och lotteri med hemliga vinster resulterade i en lyckad kväll för Aktiespararna i Falkenberg.

Kvällen inleddes med årsmöte enligt sedvanliga rutiner varefter Niklas Larsson presenterade Spiltans strategier vid val av aktier och ränteplaceringar i sina fonder vilket även med fördel kan tillämpas i en privat aktieportfölj. Förenklat kan strategierna uppdelas i åtta punkter enligt nedan.
1. Verksamhet som vi förstår.
2. Förutsägbar verksamhet. 
3. Långsiktigt uthållig verksamhet. 
4. Uthålligt stabila marginaler. 
5. Stabila intäkter och vinster. 
6. Ärlig och rationell ledning. 
7. Stabil hitoria. 
8. Hållbar verksamhet. 
Därefter dukades julmaten fram vilken var god och gav deltagarna möjlighet att samtidigt diskutera aktier med varann. 
Mätta och belåtna gav Niklas Larsson oss mer detaljerad information om vilka aktiebolag som de har i sina olika fonder. För att nämna några är Nibe, Troax, Assa Abloy, Indutrade, Beijer Ref exempel på "värdebolag" som Spiltan har med i sina fonder. Spiltan har även investmentbolag i sina fonder tex Industrivärlden, Investor, Kinnevik, Lundbergs, Latour, ICA, Ratos, XACT OMX30 mfl. Spiltans räntefonder väljer att låna ut till företag med låg risk. De undviker aktiebolag inom prospektering, gruvor, olja och andra råvaror. 
Kvällen avslutades med ett roligt och spännande lotteri arrangerat av Bengt och Anneli vilket var mycket uppskattat bland deltagarna. 

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.