Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-11-05

Referat från aktieträff med AAK och Länsförsäkringar på IC Restaurangen 2018-11-01

Jan Skärsäter öppnade mötet varefter Finansdirektör Fredrik Nilsson presenterade AAK.

AAK är en leverantör av vegetabiliska oljor och fetter, huvudkontoret är i Malmö och företaget är noterat på Nasdaq OMX. Bolaget har 3 400 medarbetare och en försäljning i 100 länder. De senaste åren har man gjort stora investeringar och öppnat nya fabriker i USA, Kina, Singapore och Brasilien.  AAK har 31 kvartal med rekordhögt rörelseresultat och målsättingen är att öka rörelseresultatet med 10 % per år. Det är viktigt för bolaget att jobba nära kunden och göra hållbara inköp.

Varför ska man investera i AAK aktien? Bolaget har en stark balansräkning och starka trender som säkerställer tillväxten.

Efter en väldigt intressant första timme med Fredrik Nilsson serverades god kvällsmat som avslutades med kaffe.

Andra halvan på kvällen så var det Christian Nordin, Kapitalrådgivare på LF som presenterade bolaget och deras syn på aktiemarknaden.

LF består av 23 lokala Länsförsäkring bolag med 4 miljoner kunder, man har tre kärnaffärer, Bank, Försäkring och Liv & Pension. Bolaget har funnits 129 år i Halland. Man har hela marknadens fondutbud och deras plattform består av ca 1 000 fonder.

Vad tror man om aktiemarknaden framöver? Konjunkturen fortsatt stark, men mattats lite, börsen kommer troligen att vara en mer volatil framöver, men aktier är fortsatt attraktivt. Det kommer att vara långsamma höjningar av reporäntan.

Christian informerade också om två av deras fonder, LF Sverige Aktiv och LF Småbolag Sverige. De största innehaven i Sverige Aktiv är: Volvo, Investor, Atlas Copco, Sandvik och Ericsson och de största innehaven i Småbolag Sverige är: Securitas, Fabege, Balder, MTG och Ahlsell.

Det var en mycket lyckad kväll som avslutades med sedvanligt lotteri.

 

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.