Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-02-15

Referat från aktieträff med Getinge och 1999 Associates AB på IC Restaurangen 2018-02-15

Drygt 60 deltagare på IC Restaurangen i Falkenberg där Lars Matssons presenterade Getinge och Stefan Kollmats investeringsstrategier för Aktiesparana i Falkenberg / Hylte. 

Jan Skärsäter öppnade mötet varefter Lars Matsson inledde sin presentation av Getinge med att förklara varför man valt att dela ut ARJO till aktieägarna. Getinge har ett stort antal produkter och tjänster för kirurgi, intensivvård, vård av äldre och rörelsehindrade samt infektions- och sterilisationsflöden med olika investeringsfokus. Getinge ser USA och tillväxtmarknader i Asien som geografiskt attraktiva områden att expandera inom. 

Efter en mycket intressant första timme med Lars Matsson serverades en god kvällsmat, kyckling med potatisgratäng samt grönsaker, sallad med tilltugg. Avslutades med kaffe och bakverk. 

Andra avd. på kvällen gick Stefan Kollmats igenom investeringsstrategier där han talade om vad som är viktigt att tänka på som investerare. 1999 Associates investeringssystem bygger på mer än 25 år av praktiska erfarenheter, samt insikter hämtade från några av världens absolut främsta investerare bl.a. Warren Buffett, David Tepper och den svensk-ungerske aktielegendaren Laszlo Szombatfalvy. Stefan betonade vikten av att förstå ränta på ränta effekten och att ha en långsiktig investeringshorisont samt att fokusera på och göra realistiska bedömningar av bolagsvärde idag och i framtiden. 

Det hela blev en mycket lyckad kväll som avslutades med sedvanligt lotteri. 

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.