Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-12-23

Aktiekväll med Nederman och Skånska Energi den 5 december 2018

 

Presentation av Sven Kristensson, Nederman

Företaget grundades år 1944. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. Företaget omsätter ca 3,1 miljarder kronor (2017) och sysselsätter 1 800 anställda i ett 50 tal länder. Företagets största aktieägare är investmentbolaget AB Latour med ett innehav om ca 30%.

Företaget är verksamt med produkter och lösningar inom miljöteknik. Luft filtreras, renas och återvinns i krävande industriella miljöer. ”Ren luft” är en grundpelare.

Strategiska prioriteringar

För att realisera de finansiella målen arbetar Nederman med fyra prioriterade områden:

  1. Expansion av verksamheten genom nya kund- och marknadssegment

  2. Utvecklade positioner i värdekedjan genom effektiviserad distribution och ökad andel eftermarknad i den totala försäljningen

  3. Geografisk expansion på tillväxtmarknader som Kina, Turkiet och Brasilien, men också på andra marknader med gynnsam industriell utveckling

  4. Utveckling av nya produkter, lösningar och helhetskoncept

Under de senaste åren (2013-2017) har företaget kontinuerligt ökat lönsamheten och minskat skuldsättningen. Företaget skapar värde genom att stödja kunder i deras strävan för hälsa och säkerhet, hjälpa kunder uppfylla regelverk, stödja kunder till en effektivare produktion samt att ge kunder förutsättningar för lägre miljöpåverkan.

Företaget prioriterar marknadssegmenten metall, fiber, trä och process. En omvandling av organisation pågår för att stödja ökat affärsfokus. Vidare vill företaget genom digitalisering förenkla kontaktytorna till kunderna (säljverktyg, marknadsföring och webbshop). Transformering av företaget kommer att fortsätta för att fortsatt vara en attraktiv aktör på marknaden.

Finansiella mål

Över en konjunkturcykel ska den årliga försäljningstillväxten uppgå till 8 – 10 procent och den justerade rörelsemarginalen minst uppgå till 10 procent. Utdelningspolicy: dela ut 30-50% av Net Earning after Tax.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SKÅNSKA ENERGI

Presentation av Marianne Sernevi, Skånska Energy

Företaget grundades år 1916. Företaget är noterat på Nasdaq First North Stockholm. Företaget är verksamt inom fyra affärsområden: Produktion, Elnät, Elhandel och Energilösningar.

Vision: ”Skånska Energi skall arbeta nära kunden för att uppfylla dagens och framtidens energibehov”.

Följande presentation visades vid aktieträffen:

https://www.aktiespararna.se/system/files/u107104/skanska_energi.pdf

 

vid pennan Michael Andersson

 

 

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.