Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Caféportfölj

wysiwyg_image

Aktiespararna Café-portföljen. 

2020-11-17

Under rådande pandemi har vi tyvärr inte kunnat träffas på våra aktiecaféer på onsdagarna. Men vi hoppas att vi snart kan återuppta våra träffar. Under tiden tänkte vi att vi gemensamt kan skapa en fiktiv aktieportfölj, som vi kallar ”Caféportföljen”. Den kan utgöra ett moment att diskutera på våra framtida caféer.

Portföljen ska så småningom bestå av 10 aktier totalt, valda från Large Cap Stockholm.  

Den första som valdes var; Skanska B. 

 

Nu lägger vi till nästa aktie: Telia Company

Telia Company är verksamt inom telekombranschen, och ursprungsbolaget bildades redan år 1853. Länge kallades företaget/myndigheten Televerket, men 1993 överfördes affärsverksamheten till det nybildade Telia AB. År 2000 börsnoterades aktien, och under årens lopp har Telia haft flera samarbetspartners. Idag är bolaget verksamt inom röst-,IP- och kapacitetstjänster. Kunderna är både privata och företagskunder, som huvudsakligen befinner sig i Norden, Baltikum och övriga Europa. Vinst/aktie 0,71 kr och P/E-tal: 51

 

Som medlem i aktiespararna får du gärna föreslå aktier, som du vill ska ingå i portföljen. Vi startade med en aktie (Skanska), och idag har vi lagt till Telia. Sedan fortsätter vi att lägga till aktier, till vi så småningom når 10 st. Därefter byter vi ut aktier som vi diskuterar på våra caféer. 

Motivera gärna valet av aktie. Titta gärna i tidningen Aktiespararnas börstabell, där det bl.a. finns uppgifter om vilken bransch bolaget är verksamt i. Där finns också uppgifter om vinst/aktie, P/E-tal samt mycket mer.                                     

Eftersom vi inte kan träffas rent fysiskt, får ni gärna skicka in förslag på aktier till vår mail-adress aktiespararnailund@gmail.com

Om ni skickar in förslag, vore det bra om förslagen kom in senast den 15 december resp. 12 januari 2021, dvs dagen före kommande aktiecaféer. 

Köp och sälj av aktier sker till slutkursen dagen före aktiecafé.

 

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.