Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-28

Mycket intressant kväll med 3 stycken välkända fondbolag!

Spiltan Fonder, Catella Fonder och DNB fonder har varit med sedan många år och har flera framgångsrika fonder. Vi blev inte så många som lyssnade, och ni som inte kom missade något väldigt intressant. Vi fick veta lite både om fonderna men även om världsläget och olika trender.

Först ut var Spiltan Fonder med Niklas Larsson. Spiltan Fonder ägs av Spiltan Investment. Niklas Larsson berättade om 2 av deras fonder, Spiltan Aktie Stabil och Spiltan Högräntefond. Fonden Aktie Stabil har fått omdömet ”bästa Sverigefond” 2017 och har näst lägst risk av fonder i sin kategori senaste 5 åren. Den kan absolut passa den som har en fondportfölj.

Spiltan Högräntefond kan vara något i oroliga tider eller en risksänkare i fondportföjen. Ränteinkomsterna kommer i huvudsak från företagsobligationer, och är valutasäkrade. Oftast i fastighetsbolag. Man lånar inte ut pengar till statsobligationer och kommuner.

Sedan var det Fabian Briem, Catella Fonder tur att presentera sig och bolaget. Han valde att visa hur en Hedgefond fungerar och att det går ut på att ”blanka” aktier. Det var informativt att få veta hur deras hedgefond fungerar och hur fonden gått. Fabian kom också in på världshändelser som EU-valet, Brexit, den svaga kronan och handelskriget mellan USA och Kina. Bakgrunden till handelskriget var intressant att ta del av. Sverige påverkas ju av alla händelser, hur vår export och import ska gå i framtiden.Ska man ha en hedgefond i portföljen? Det kan bara du själv svara på.

Thomas Wiesler, DNB fonder avslutade kvällen med två av deras 20 fonder. DNB teknologi har haft en fantastisk utveckling, 1 392% på 15 år med en stabil förvaltning. Samma personer som startade den är fortfarande kvar och kan sin marknad. De jobbar med djup analys och aktiv handel. Är du intresserad så läs på om denna fond, men kom också ihåg att historisk utveckling inte säger något om framtiden.

DNB Reneawble energy är en världsfond i förnyelsebar energi som är en mycket stark trend och med den här fonden får du ta del i hela världens teknikutveckling inom området. Gäller att du själv läser på om den kan vara något för dig och din fondportfölj.

Sammanfattningsvis så tackar vi fondbolagen för en intressant och varierad kväll.

Ledningsgruppen!

 

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.