Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-04-07

Kvinnokväll i Ronneby 6 april 2022
Grundkurs i Aktier och Fonder

wysiwyg_image

Så har ännu ett gemensamt event mellan lokalavdelningarna i Karlskrona och Ronneby genomförts. Denna gången hölls det på Softcenter i Ronneby.  Ett sjuttiotal kvinnor bänkande sig för att lyssna på André Netzén Örn, utbildningsansvarig ifrån Sveriges Aktiesparares Riksförbund.

Det stora flertalet av besökarna var nybörjare som nu förhoppningsvis kommer igång med ett sparande och även blir medlemmar i Aktiespararna! Vi delade ut varsin fribiljett till deltagarna till att besöka våra lokala aktieträffar. Vi arbetar ju med målsättningen - att öka kvinnors intresse för att spara i aktier och fonder.

Kvällens utgångspunkt var grundläggande utbildning och André var en utmärkt pedagog som från första stund fångade publikens intresse. Han tog upp starten i ett sparande där man kan börja med att se över vad man kan göra i privatekonomiskt hänseende. Många bäckar små gör att man rätt snabbt kan få ihop till ett månadssparande. Det är vanligt med små utgifter som rinner mellan fingrarna utan att man reflekterar över detta. Därefter gick han vidare med grundinformation inom aktier och fonder. Utbildningen var sammanlagt på ca 2,5 timme.

Kvällen mottogs mycket positivt och många berömde föreläsarens insats. Det som utlovades i inbjudan uppfylldes i och med att man fick alla verktyg som krävs för att göra framgångsrika investeringar och bygga en framtid av finansiell frihet. Dessutom framfördes budskapet mycket professionellt och trevligt.

Weronica Nilsson
Aktiespararna i Karlskrona