Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-11-13

Tre aktier som kan överraska 2020. Kort förklaring. Instalco. Quickbit. Zordix.

Tre aktier som kan överraska under 2020.

- Kort förklaring

 

Instalco, en serieförvärvare som köper bolag för fem gånger vinsten, och dubblerar den genom att skapa synergier inom administration. Rätt utfört blir detta starkt värdeskapande. 2018 inhandlades 16 företag. Instalco fokuserar på energieffektivisering. Uppvärdering sker när de tidigare onoterade bolagen värderas av aktiemarknaden. Solid lönsamhet i kombination med ett högre förvärvstempo, lägger grunden för stigande profit. Risken finns främst i att betydelsefulla entreprenörer i de uppköpta bolagen skulle välja att lämna. Om så sker, kan det vara svårt att finna engagerade ersättare.

 

Quickbit, som hjälper e-handlare att ta betalt via kryptovalutor som Bitcoin och Litecoin. Nyligen tecknades ett avtal som ger Quickbit tillstånd att ge ut elektroniska pengar. Kortutgivningen och betaltjänsterna kommer att kunna tillhandahållas hösten 2020. Quickbit är redan nu lönsamt.

Breddade intäktsströmmar, ger förväntningar om förbättrat kassaflöde och ökad avans. Det kan vara av värde att känna till att några av nyckelpersonerna bakom Bitcoin tidigare har varit dömda för ekonomisk brottslighet. Det finns inga misstankar i nuläget, om att något olagligt skulle pågå.

 

Umeå företaget Zordix har växt varje år sedan starten. Nominerade till årets marknadsförare 2018 inför Umeågalan, 7:e nov 2019. De släpper snart: ”fyrhjulingar som kämpar sig fram i svår terräng, och pressar föraren i branta uppförsbackar och testar hur iskall spelaren kan hålla sig genom krångliga utmaningar.” Förlagsverksamheten är en nyckelkomponent för att på sikt effektivt kunna öka antalet inkomstkällor. Jag har förtroende för den kreativitet och innovationsförmåga som präglar den erfarne huvudägaren, och äger själv aktier.

 

Förslagen har varit införda i VK, affärsliv. Torsdag 31 oktober 2019.

Ola Öhman. Aktiespararna Umeå.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.