Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-10-11

Aktiespararnas Höstresa 2019-10-07


wysiwyg_image

2019-10-07

Aktiespararnas Höstresa

Måndagen den 7 oktober ordnade Aktiespararna i Vänersborg en studieresa till Götenehus Group AB 

Resan gick först till restaurang Kinnekullegården där det intogs en mycket god lunch och där vi kunde njuta av en fantastisk utsikt över Västgötaslätten i det vackra och soliga höstvädret.

Därefter begav vi oss till Götenehus AB för en visning av verksamheten samt en presentation av koncernen.

Vi startade med en guidad rundvandring i fabriken i tre grupper och därefter bjöds vi på fika i samband med att VD Andreas Gustafsson presenterade bolaget

Götenehus Group AB är listad på Nasdaq First North Stockholm och indelad i tre affärsområden projektutveckling, styckehus och övrigt. 

Projektutveckling omfattar nyproduktion av gruppbyggda småhus och flerfamiljshus vilket ofta innebär ett åtagande som sträcker sig hela vägen från inköp av mark till försäljning av nyckelfärdigt hus eller lägenhet. 

Styckehus marknadsför och bygger enskilda villor och fritidshus under varumärket Götenehus respektive Värsåsvillan.

Övrigt består av Götene Träindustri AB som bedriver hyvleri och tillverkning av träbriketter samt Forshem Fastighets AB som äger och förvaltar koncernens industriområde i Götene och moderbolaget.

Koncernen omsatte 2018 drygt 1 miljard SEK med ett rörelseresultat på 79 miljoner SEK. Antalet anställda uppgår till ca. 230 personer berättar Andreas.

Bolaget har nyligen investerat i en ny volymhusfabrik där det byggs färdiga husmoduler. 

Detta gör att vi redovisar ett något lägre resultat det senaste kvartalet men det är en strategiskt bra och nödvändig investering för framtiden, vi har också investerat i en egen solcellspark som genererar ca 375 MWh el, vilket gör att vi kommer att minska vårt behov av köpt el med 15 % fortsätter Andreas.

I Vänersborg, Holmängs hage bygger Götenehus 12 radhus-bostäder i 2 våningar som bostadsrätter med säljstart kv3 2019.

Under hemresan informerade ordförande Michael Johansson om höstens program. 

wysiwyg_image

Volymhusfabriken

wysiwyg_image

Andreas Gustafsson VD Götenehus