Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-09-25

Referat Aktieträff med Ambea AB i Vänersborg 2019-09-16

wysiwyg_image

Referat Aktieträff med Ambea AB i Vänersborg 2019-09-16

Kvällen inleddes med Ambea AB som presenterades av IR-chef/ Jacob Persson.

Ambea AB  grundades 1996  och är ett företag verksamt inom vård och omsorg. Bolaget är noterat på Stockholm Mid Cap sedan 2017 och har drygt 26 000 anställda i Sverige, Norge och Danmark och ett börsvärde på ca: 6 miljarder SEK.

Företagsgruppen erbjuder boende, stöd, utbildning och bemanning för funktionsnedsatta, familjer med särskilda behov samt äldreomsorg i egen regi eller på entreprenad. 

Ambea verkar genom verksamhetsområdena Nytida, Vardaga, Stendi, Altiden och Klara och vi har över 900 enheter i 200 kommuner. 

När vi startar boenden i egen regi tar vi ansvar hela vägen, vi bygger nytt tillsammans med byggpartners och hyr sedan dessa lokaler på långtidskontrakt berättar Jacob. Kommunen avropar de platser de behöver från våra affärsområden Nytida och Vardaga.

Vi ser en tydlig tillväxt de kommande åren framför allt inom äldreboendeplatser där det fram till 2025 behövs 30 000 ny platser i Sverige fortsätter Jacob.

Ambea erbjuder goda villkor och bra karriärvägar för att sina medarbetare med utveckling och individuell kompetensutveckling samt stora möjligheter att vidareutvecklas och att gå vidare i karriären inom företaget.

Efter att förvärvet av Aleris slutfördes i januari 2019 har Ambea stärkt sin position som ett av Nordens ledande omsorgsbolag. I vårt närområde har Ambea verksamhet i Grästorp och Lödöse. 

Vi bedriver en lågmarginalaffär med stabil intjäning, EBITA på 9 % och en direktavkastning på 1,7%, vi delar ut 30% av vår vinst, vår tillväxt kommer att öka, vi ser ett stort framtida behov av våra tjänster där kommunerna behöver vår hjälp avslutar Jacob. 
 

Kvällen avslutades med kaffe och fralla.

(Bild) Jacob Persson IR-Chef Ambea AB, Michael Johansson Aktiespararna