Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-03-25

ÅAC Microtec: ÅAC Microtec uppgraderar Catapult-satellit för 2,5 MSEK

ÅAC MICROTEC UPPGRADERAR CATAPULT-SATELLIT FÖR 2,5 MSEK

ÅAC Microtec ABs dotterbolag, Clyde Space, har fått i uppdrag av Satellite Applications Catapult i Storbritannien att uppgradera en befintlig order för missionen IOD-3 från en 3U-satellit till en 6U-satellit. Ordervärdet uppgår till 0.2 MGBP (cirka 2,5 MSEK).

Satelliten är en del av programmet In-Orbit Demonstration (IOD) som finansieras av de statliga organisationerna Innovate UK och leds av Satellite Applications Catapult. Satelliten kommer att levereras till den internationella rymdstationen ISS genom uppskjutningsleverantören NanoRacks under andra halvåret 2020.

Satellite Applications Catapult är ett initiativ från den brittiska regeringen för att främja nya bolag i rymdindustrin. Satellite Applications Catapult erbjuder företag totalt sex satelliter på vilka de kan demonstrera teknik i omloppsbana, varav Clyde Space hittills uppdragits att tillverka fem.

"Uppgraderingen av en av 3U-satelliterna i IOD-missionerna till en 6U-satellit kommer att ge vår kund större utrymme för nyttolasten men medför även en rad andra fördelar som mer kraft och ökad positionerings-förmåga. Eftersom våra satelliter bygger på ett modulärt system utnyttjar våra 3U-, 6U- och 12U-satelliter i princip samma beprövade avioniksystem. Det gör att uppgraderingen till den större plattformsstorleken är en relativt enkel förändring. Vi är glada över att fortsätta stötta IOD-programmet. Jag har personligen sett hur programmet med framgång har bidragit till att attrahera investeringar i rymdapplikationer men också till att stötta brittiska företag, som Clyde Space, i att säkra kunder viktiga för deras framtida tillväxt. Denna följdorder från Satellite Applications Catapult bygger vidare på den framgångsrika relation vi har genom leveranser i IOD-programmet", säger Craig Clark MBE, grundare av Clyde Space.

"Vi ser en stor ökning av antalet missioner som kräver ökad kapacitet och plats för större nyttolaster, vilket större rymdplattformar erbjuder. Som ett direkt svar på denna utveckling uppgraderar vi IOD-3 till en större satellit med hjälp av Clyde Space. Målet är att skapa anpassningsbara möjligheter åt en ny generation av företag inom rymdindustrin. För att göra detta måste vi vara lyhörda både mot företagen som vi är här för att hjälpa men även se till efterfrågan från New Space-marknaden", säger Chris Brunskill, Head of Acess to Space på Catapult.

Clyde Space fick 2016 i uppdrag av Satellite Applications Catapult att leverera fyra plattformar för IOD-programmet och fick 2018 i uppdrag att leverera 6U-satelliten TARS IOD-5 åt Kepler Communications.

Följdordern för IOD-3 bygger på leveransen av den tidigare missionen IOD-1 GEMS, en banbrytande 3U-satellit utrustad med en innovativ nyttolast för väderobservationer som levererades till uppskjutningsföretaget tidigare denna månad. IOD-programmet har visat sig vara mycket framgångsrikt när det gäller att erbjuda Catapults partnerföretag snabb, reguljär och kostnadseffektiv tillgång till rymden.

ÅAC Microtec AB och dotterbolaget Clyde Space fortsätter att utveckla sin expertis och erfarenhet genom ett brett utbud av kommersiellt fokuserade satellitlösningar utvecklade för snabb tillverkning, enkel integrering av nyttolaster och innovativ teknik för att erbjuda kunder oöverträffad tillgång till rymden.

2019-03-25

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com http://www.aacmicrotec.com och www.clyde.space http://www.clyde.space eller kontakta:
Tf VD Mats Thideman, investor@aacmicrotec.com mailto:investor@aacmicrotec.com
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, investor@aacmicrotec.com mailto:investor@aacmicrotec.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
AAC Microtec Pressrelease 2019-03-25.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=25565

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Plattformarna går att anpassa efter kundernas behov. Vårt helhets erbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för kubsatelliters och småsatelliter.

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, e-post ca@gwkapital.se, mailto:ca@gwkapital.se, telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.

För ytterligare information, se:
https://sa.catapult.org.uk/news/uk-to-send-new-paradigm-in-weather-forec... https://sa.catapult.org.uk/news/uk-to-send-new-paradigm-in-weather-forec...

http://investor.aacmicrotec.com/pressmeddelanden/aac-microtec-delivers-i... http://investor.aacmicrotec.com/pressmeddelanden/aac-microtec-delivers-i...

http://investor.aacmicrotec.com/pressmeddelanden/aac-microtec-wins-follo... http://investor.aacmicrotec.com/pressmeddelanden/aac-microtec-wins-follo...

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.