Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-03

ÅAC Microtec: ÅAC Microtec vinner ny Sirius order från Japanskt rymdbolag

ÅAC MICROTEC VINNER NY SIRIUS ORDER FRÅN JAPANSKT RYMDBOLAG

ÅAC Microtec AB ÅAC har säkrat en order från en ny japansk kund för leverans av utvecklingsenhet av en Siriusprodukt. Siriusenheten kommer att användas vidutvecklingen av en ny satellit. Ytterligare order för serietillverkning förväntas under 2019-2020. Värdet på den första ordern är cirka 0,4 MSEK och leverans beräknas ske i slutet av november 2017.

Ordern är ytterligare bevis för att de försäljnings- och marknadsföringsinsatser som gjorts tidigare under året fortsätter att ge resultat. De främsta argumenten för kundens val av Sirius-produkten har varit dess ledande kvalitet, tillförlitlighet och ÅAC:s förmåga att möta krav på kort leveranstid.

- Den här nya ordern speglar vår snabbt växande närvaro på den krävande japanska rymdmarknaden, där vi har byggt ett starkt rykte för teknisk excellens, säger Iraklis Hatziathanasiou, VP för Business Development Europe

- Sirius-produkten kommer att användas i en ny rymdapplikation och visa hur den nya generationen av prisvärda och pålitliga rymdprodukter från ÅAC möjliggör nya användningsområden för rymduppdrag, säger Alfonso Barreiro, CEO.

2017-11-03

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com http://www.aacmicrotec.com eller kontakta:

VD Alfonso Barreiro, investor@aacmicrotec.com mailto:investor@aacmicrotec.com
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, investor@aacmicrotec.com http://investor@aacmicrotec.com

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som ÅAC Microtec AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 3 november 2017 kl. 10.30 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
AAC Microtec Pressrelease 2017-11-03 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21451

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning. ÅAC marknadsför även hela satelliter i konsortier med andra specialiserade leverantörer. Fokus ligger på mikrosatelliter (satellitvikt 150 kg). ÅAC:s tekniska kompetens finns inom avancerad och robust, feltolerant mikroelektronik för kritiska tillämpningar.

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.