Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-22

ABB: SPÅR INTÄKTER VÄXER STRAX UNDER 10% 2021

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Industriföretaget ABB bedömer att bolagets intäkter kommer att växa med strax under 10 procent under helåret 2021. Det kan jmäföras med den tidigare prognosen om en intäktstillväxt på cirka 5 procent eller mer.

Det framgår av delårsrapporten.

Den processindustri-relaterade delen av verksamheten förväntas återhämta sig under det andra halvåret, uppger industribolaget i sammanhanget.

Beträffande 2021 års operationella ebita-marginal spår ABB nu en stark förbättring i riktning mot målet för 2023 om en operationell ebita-marginal i den övre delen av intervallet 13-16 procent. Det innebär en höjning från den tidigare prognosen om en "stadig förbättring".

För det tredje kvartalet 2021 räknar ABB med att tillväxttakterna kommer att spegla den låga affärsaktiviteten under tredje kvartalet 2020. Industribolaget spår att jämförbara intäkter växer med cirka 10 procent och att orderingången växer mer än intäkterna.

Den operationella ebita-marginalen väntas i tredje kvartalet gynnas av högre efterfrågan och serviceintäkter jämfört med motsvarande period i fjol, men viss sekventiell negativ påverkan väntas från stigande råvarukostnader, komponentbrist samt ökade reseutgifter när pandemirelaterade restriktioner lättas, heter det i rapporten.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.