Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-23

Abe-seger ger börsrally i Tokyo

wysiwyg_image

Asienbörserna har utvecklats åt olika håll på måndagen. En valseger för Japans premiärminister Shinzo Abe har givit stöd i Tokyo. I den andra vågskålen hittades Hongkongbörsen lägre.

Vid 7.30-tiden var Nikkei-indexet 1,2 procent högre, den 15:e raka dagen med uppgång. Utöver den längsta förlustfria raden hittills ser indexet att stänga på den högsta nivån på drygt 20 år. Topix noterades 0,9 procent högre.

Japans premiärminister Shinzo Abes liberaldemokratiska parti, LDP, ser ut att ha vunnit två-tredjedels majoritet av de 465 platserna i underhuset i söndagens val. I och med valsegern ser perioden med Abenomics ut att förlängas.

I Hongkong tappade Hang Seng-indexet 0,7 procent. Bland svagt presterande bolag återfanns kinesiska fastighetsutvecklare samt konsumentberoende bolag, exempelvis fordonstillverkaren Geely.

Från Kina har statistik visat att priserna på nya bostäder steg i 44 av landets 70 största städer i september, mot augusti. Priserna sjönk i 18 städer. I augusti steg priserna i 46 av de största städerna och sjönk i 18 städer.

Börserna i Fastlandskina var i stort oförändrade.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.