Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-16

Abliva bjuder in till virtuell kapitalmarknadsdag den 23 juni

Abliva AB (Nasdaq Stockholm: ABLI), bjuder in till virtuell kapitalmarknadsdag den 23 juni kl 15.00-16.30. Temat för dagen kommer att vara bolagets nya strategiska fokus på primär mitokondriell sjukdom, de viktigaste läkemedelsprojekten och marknadspotentialen.

VD Erik Kinnman kommer att övergripande beskriva Ablivas verksamhet, bakgrunden till bolagets strategiska inriktning och namnbytet (tidigare NeuroVive).

Ablivas medicinske chef, Magnus Hansson, och Matilda Hugerth, ansvarig för Clinical and Regulatory Affairs, kommer att ta upp de stora medicinska behoven inom primära mitokondriella sjukdomar, fördelarna med att bolagets utvecklingsprojekt är inom särläkemedelsområdet, samt beskriva planerna och den kliniska utvecklingen för Ablivas nyckelprojekt KL1333 och NV354.

Vidare intervjuas Ablivas tillträdande styrelsemedlem Dr. Roger Franklin som representerar Hadean Ventures, ny aktieägare i Abliva. Hadean Ventures är en fondförvaltare specialiserad på investeringar inom life science.

Programmet, som modereras av Charlotte Stjerngren, avslutas med en frågestund och studiodiskussion där även externa analytiker deltar som frågeställare. Det kommer under programmet vara möjligt att ställa frågor till bolaget på ir@abliva.com. Mötet kommer till största delen hållas på svenska.

Abliva AB är det nya namnet som ersätter det tidigare NeuroVive Pharmaceutical AB. Namnbytet är ett led i bolagets fokus på primära mitokondriella sjukdomar, som alla har stora medicinska behov och är särläkemedelindikationer. Ablivas viktigaste projekt, KL1333 och NV354, är båda inriktade på primära mitokondriella sjukdomar. Bolagets läkemedelskandidat NeuroSTAT, planeras att efter icke utspädande finansiering säkrats läggas i ett separat helägt bolag för att ge projektet bästa möjligheterna till resurssättning och vidare utveckling till marknaden.

Kapitalmarknadsdagen kommer att kunna följas via Ablivas hemsida på: http://abliva.com/sv/investor/capital-markets-day-2020/. Inspelningen kommer också att läggas ut i efterhand.
Frågor kan ställas till ir@abliva.com.

Välkomna den 23 juni!

För mer information, kontakta:


Catharina Johansson, CFO, IR & Communications
+46 (0)46-275 62 21, ir@abliva.com

Abliva AB (publ) 
Medicon Village, 223 81 Lund, Sverige 
Tel: +46 (0)46 275 62 20 (växel)
info@abliva.comwww.abliva.com

För nyhetsprenumeration, gå in på: http://abliva.com/sv/press-releases/subscription-page/
Följ oss på LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/abliva
Prenumerera på vår YouTube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UChqP7Ky5caXtp72CELhD6Mg

Om oss


Abliva AB är ett ledande företag inom mitokondriell medicin med ett projekt i klinisk fas I (KL1333) för långtidsbehandling av primär mitokondriell sjukdom och ett projekt, som förbereds för kliniska prövningar (NV354), för behandling av primär mitokondriell sjukdom med komplex I-dysfunktion. NeuroSTAT för traumatisk hjärnskada är klar att gå in i en klinisk fas II-effektstudie. Forskningsportföljen omfattar också tidiga projekt. Ablivas ambition är att ta läkemedel för sällsynta sjukdomar genom den kliniska utvecklingsfasen och hela vägen till marknad med eller utan partners. För TBI- och NASH-projekten är målet att ingå strategiska partnerskap. En undergrupp av molekyler inom NVP015-projektet utlicensierades 2018 till Fortify Therapeutics, ett BridgeBio-bolag, för utveckling av lokal behandling av Lebers hereditära optikusneuropati (LHON). Abliva är noterat på Nasdaq Stockholm (kortnamn: ABLI).

Bifogade filer


Abliva bjuder in till virtuell kapitalmarknadsdag den 23 juni

Författare Abliva AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.