Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-15

ACARIX: GÖR FÖRETRÄDESEMISSION PÅ 56 MLN KR, 36% RABATT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Acarix, verksamt inom teknologi för identifiering av kransartärsjukdomar, föreslår en garanterad företrädesemission om cirka 56 miljoner kronor. Teckningskursen planeras till 0:65 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt om cirka 36 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen innebär en utspädningseffekt om högst 62,5 procent av kapitalet och rösterna.

Acarix har emissionsgarantier i form av topp- och bottengarantier uppgående till cirka 50,4 miljoner kronor, motsvarande cirka 90 procent av emissionen.

Garantidelen består dels av en så kallad bottengaranti om cirka 42 miljoner kronor som avser utrymmet från 0 kronor till cirka 42 miljoner kronor i företrädesemissionen och dels av en toppgaranti om cirka 8,4 miljoner kronor som avser utrymmet från cirka 42 till 50,4 miljoner kronor.

Styrelsen bedömer att likviden från företrädesemissionen, förutsatt att den fulltecknas, kommer att täcka bolagets rörelsekapitalbehov fram till februari 2022.

Likviden avses finansiera marknadsexpansion i Europa, FDA-godkännande och etablering för den amerikanska marknaden, kliniska studier samt vidare produktutveckling av Cadscor System.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.