Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-19

Acosense AB: Stora Enso Skoghalls Bruk och Acosense i samarbete för att optimera bestrykningsprocessen

Bestrykningen av kartong är det sista steget i produktionsprocessen, där kartongen får de egenskaper som behövs för att uppfylla kundernas krav på tryckbarhet. I ett gemensamt projekt ska Acosense och Stora Enso Skoghalls Bruk skapa ökad förståelse kring hur variationer i smetens sammansättning uppstår, samt finna eventuella korrelationer mot variationer i bestrykningssmeten. Att kunna förstå och mäta bestrykningssmetens egenskaperna online möjliggör jämnare kvalitet och minskade förluster till följd av bestrykningsproblem.

"Bestrykningssmet och stärkelse är två av Acosense fokusområden och att tillsammans med Stora Enso Skoghalls Bruk få kika på hela avsnittet, där flera bestrykningsstationer samverkar för slutresultatet, blir riktigt intressant. Först då kan man dra de riktigt stora fördelarna med vår utrustning", säger Karl Nilsson, vd på Acosense.

Tre kartongbruk deltar i samarbetet som är en del av det Horizon 2020 projekt som pågår under 2020 och 2021. Installationen i Skoghall genomförs efter sommaren.

Författare Acosense AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.