Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-06

AcouSort säljer AcouWash-system till japansk distributör

AcouSort har sålt ett AcouWash-system till sin japanska distributör Physio-Tech. Physio-Tech har under det senaste året arbetat intensivt med att introducera AcouSorts bench-top-system på den japanska marknaden. Sedan köpet av AcouTrap-systemet i början av 2021 har intresset för AcouSorts system ökat avsevärt och Physio-Tech har nu köpt ett AcouWash-system för att möta den ökade efterfrågan.

Under våren har AcouSorts distributör på den japanska marknaden intensifierat marknadsföringen av AcouSorts system till japanska företag och forskargrupper. Arbetet har varit mycket framgångsrik och ett flertal kunder är intresserade av demos av AcouWash-systemet så snart Covid-19-läget tillåter.

"De ansträngningar som Physio-Tech gjort för att knyta kontakter med japanska forskargrupper och life science-företag har fortsatt med oförminskad styrka under våren 2021. Vi ser nu fram emot att ha både AcouWash och AcouTrap-systemen på plats hos Physio-Tech så att kommersialiseringen av våra bench-top-system kan fortsätta på ett effektivt sätt, säger AcouSorts VD Torsten Freltoft.

Physio-Tech är sedan 1980 en väletablerad distributör som specialiserat sig på import, utveckling och försäljning av medicinsk forskningsutrustning. En ökad exponering av AcouSorts produkter och teknik på den japanska marknaden förväntas även stimulera intresset för OEM-samarbeten från japanska life science-företag.

För ytterligare information om AcouSort, vänligen kontakta:

Torsten Freltoft, VD
Telefon: +45 2045 0854
E-post: torsten.freltoft@acousort.com

Om AcouSort

AcouSort AB (organisationsnummer 556824-1037) är ett teknologiföretag inriktat mot medtech/biotech, baserat i Lund. Bolaget har utvecklat en plattformsteknologi kring akustofores, som är en ny och innovativ metod för att separera, anrika och rengöra celler och andra partiklar för bioanalys, med hjälp av ultraljud. Separation och rengöring av celler är en central del inom forskning och diagnostik gällande flera stora sjukdomsområden, exempelvis cancer och sepsis (blodförgiftning). Bolagets initiala affärsidé är att utveckla vetenskapliga instrument baserade på akustofores för icke-klinisk forskning om biologiska partiklar och celler. Bolaget har dessutom ett antal utvecklingssamarbeten med ledande biotechföretag och har som vision att bli en ledande leverantör av OEM-produkter baserade på akustofores avsedda för hantering av celler och partiklar inom kliniska tillämpningsområden.

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.