Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-26

ADDVISE: AVSER KÖPA MRC SYSTEMS FÖR CA 8 MLN USD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Addvise har tecknat avsiktsförklaring med aktieägare i MRC Systems avseende förvärv av 100 procent av aktierna.

Det framgår av ett pressmeddelande.

MRC utvecklar och tillverkar renrum för läkemedelsindustrin och till sjukhus. Bolaget har sin bas i Dubai med huvudkontor och en produktionsanläggning. Bolaget äger ytterligare en produktionsanläggning i Spanien. Bolagets omsättning för räkenskapsåret 2019/2020 förväntas uppgå till cirka 9,8 miljoner dollar med ett justerat rörelseresultat om cirka 1,1 miljoner dollar.

Transaktionen sker till en total köpeskilling om cirka 8,0 miljoner dollar, uppdelat på en initial köpeskilling om cirka 5,0 miljoner dollar, samt två möjliga tilläggsköpeskillingar om maximalt cirka 1,5 miljoner dollar vardera förutsatt att säljarna uppnår i förväg fastställda mål. I köpeskillingen ingår en obelånad produktionsfastighet till ett uppskattat värde om 1,3 miljoner dollar. Finansieringen av görvärvet sker genom egna medel och lån.

Addvise bedömer att förvärvet kommer att ha en positiv effekt på bolagets resultat per aktie under verksamhetsåret 2021.

Transaktionen är villkorad av Addvise företagsbesiktning, due diligence. samt att parterna kommer överens om att ingå ett aktieöverlåtelseavtal. Aktieöverlåtelseavtal och tillträde är planerat under första kvartalet 2021.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.