Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-08

Adverty AB: Adverty uppfinner och lanserar nytt in-game-format för varumärkesannonsering i form av sömlösa In-Menu™-annonser

Adverty, den ledande in-game-plattformen för annonsörer, byråer och spelutvecklare, bjuder idag in en helt ny kategori av annonsörer till spelvärlden genom att lansera ett nytt revolutionerande egenutvecklat format för in-game-varumärkesannonsering, vilket gör det möjligt att mellan spelsessioner visa IAB-displayannonser som är relevanta i det kontextuella sammanhanget.

In-Menu™ är en in-game-annonsenhet som är inbäddad djupt på designnivå i spelet. Den tillför resultatbaserad programmatisk annonsering till Advertys utbud av lösningar för sömlös annonsering. In-Menu™ förstärker en mycket nyskapande produktserie där även Advertys existerande format In-Play™, som låter varumärken ta över annonstavlor och andra virtuella utomhusanläggningar inuti spel, ingår.

"Som den första och ledande leverantören av sömlösa, programmatiska in-game-annonslösningar visar Adverty återigen vägen när det gäller att introducera varumärken i den nya spelvärlden. Vi talar om en massiv underhållningsplattform som engagerar nära tre miljarder spelare - och det är i den vi upprättar framtidens mediekanal", förklarar Niklas Bakos, Advertys VD och grundare.

Den interaktiva naturen hos Advertys In-Menu™-annonser kombinerar icke-störande varumärkesexponering med en uppmaning till handling, och låter annonsörer leverera de varumärkeskommunikationer och -åtgärder de önskar, inklusive direkta köplänkar. Jämfört med andra lösningar på marknaden är Advertys egenutvecklade, patentsökta annonsteknik helt unik i sin förmåga att hålla kvar användare i spelet hela annonsupplevelsen igenom, vilket är en egenskap som efterfrågas av såväl spelutvecklare som varumärken.

"Fram tills nu har programmatisk annonsering i global skala företrädesvis bestått av resultatbaserade annonskampanjer konstruerade för webben, och medieköpare i det här segmentet förväntar sig att användare ska klicka på annonser för att generera konverteringar och uppfylla KPI:er. Våra In-Menu™-annonser är 100% kompatibla med det traditionella sättet att köpa programmatiska annonsytor - men öppnar samtidigt dörren till den nya och relativt outforskade mediekanal som mobilspel utgör. Tillväxtpotentialen här är enorm, och vi förväntar oss att se mycket snabb tillväxt", fortsätter Bakos.

Adverty har ett nära samarbete med IAB, IAB Europe, IAB UK, IAB Sweden och IAB Tech Labs i syfte att etablera nya branschstandarder för in-game-annonsering. Företagets starka uppfattning är att programmatiska medieköp i allt högre grad kommer att fokusera på in-app-möjligheterna - där spel är den överlägset största kategorin - vid sidan av det rådande webbfokuset. Det blir allt mer uppenbart att framtiden för programmatisk annonsering troligen kommer att rymma både kännedoms- och resultatbaserade varumärkeskampanjer.

"Programmatisk annonsering är oundgängligt för att driva digital annonseringsverksamhet i större skala. När vi nu börjar se varumärken och byråer göra sina första satsningar på in-game-kampanjer för varumärkeskännedom med våra traditionella In-Play™-annonsplaceringar, kan vårt kompletterande In-Menu™-erbjudande göra det möjligt för ännu fler varumärken att delta. Det kommer att driva på etableringen av gaming som en tung ny mediekanal", säger Bakos.

Advertys hela utbud av sömlösa in-game-annonstekniker finns nu tillgängligt för spelutvecklare genom företagets senaste Unity-baserade SDK. Erbjudandet In-Menu™ förväntas öka efterfrågan på In-Play™, och vice versa. Den nya produktlanseringen utgör en betydelsefull milstolpe i och med att det öppnar ännu ett inkomstflöde och samtidigt ökar den existerande försäljningen.

Den första återkopplingen från såväl ledande spelutgivare som oberoende spelstudior runtom i världen har varit överväldigande positiv, och Adverty räknar med att In-Menu™ kommer att vara representerat i spelportföljen senast i början av 2021. Adverty planerar vidare att inkludera In-Menu™-enheten i det kommande, skräddarsydda utvecklingsverktyget (SDK) för Unity Asset Store, genom det partnerskap med Unity Technologies som meddelades tidigare i år.

En introduktionsvideo som presenterar In-Play™- och In-Menu™-upplevelserna går att se via länken nedan:

https://youtu.be/N7X5M5lMVeM
 

[image]

[image]

[image]

[image]
 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Niklas Bakos, VD
Telefon: +46 703 66 96 46
E-post: nb@adverty.com

Denna information är sådan information som Adverty AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 8 september 2020.

Augment Partners AB, tel. nr. +46 8-505 65 172, är bolagets mentor på NGM Nordic SME.

Om Adverty
Adverty sammanför varumärken och människor genom sin revolutionerande displayannonseringsteknik byggd för spel. Plattformen låter kreatörer och utvecklare monetärisera den fullständiga spelupplevelsen med icke-påträngande, lättintegrerade, sömlösa annonser. Adverty är grundat 2016 med kontor i Stockholm, London och Lviv. Mer information på www.adverty.com.

Författare Adverty AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.