Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-08

AegirBio: Aegirbio AB stärker sin satsning på Covid-19 och förvärvar Viraspec AB

Aegirbios veritopteknik bygger på att precist detektera antikroppar mot exempelvis just det coronavirus som orsakar Covid-19. Det innebär att man kan se om patienten har varit smittad av Covid-19 genom att man tar ett blodprov som analyseras. Viraspecs patent är kring teknologi för att göra enkla blodprovstester känsligare och har nu adderat möjligheten att testa även salivprov för att påvisa om patienten har det virus som orsakar Covid-19, dvs en aktiv infektion. Viraspecs lösning ligger i forskningsfronten och utgör spetsteknologi inom sitt område. Enkelheten i produkten gör att kundunderlaget är mycket stort. En lansering är nära förestående och redan nu är produkter på väg ut för att testas av kunder.

Aegirbios egna utveckling av tester fortgår och vi har kompletterat vår ansökan till NIH i USA och dessutom ansökt om bidrag i Europa. Vi ser att vi är på god väg till proof of concept och att därmed kunna ta steget mot marknaden.

Det är inte bara på grund av Viraspecs Covid-19 test som Aegirbio förvärvar bolaget utan Aegirbio får dessutom tillgång till en kompletterande teknik där Aegirbios Veritopmolekyler kommer att kunna användas för att förbättra prestanda där så är relevant.. Till detta knyter Aegirbio med förvärvet både utvecklingskompetens och produktion som stärker bolagets utveckling av produkter på MagniaReader plattformen.

Aegirbio förvärvar 100% av bolaget genom en emission och betalar 10 miljoner kronor i egna Aegirbioaktier baserat på 25 dagars snittpris 25,28 per aktie

"Vi är mycket stolta över att lyckats att knyta ett så spännande team som Viraspec till oss. Att vi kommer kunna ökar takten och öka kundernas intresse för våra produkter är jag övertygad om. När vi insåg hur enkelt Viraspecs test utförs och att det sker med saliv och inte blod blev vi exalterade. Man har på kort tid lyckas ta sin ide fram till färdig produkt. säger Martin Linde VD.

 "Viraspec arbetar med produkter vars prestanda är beroende av att väldigt specifika peptider kan produceras exakt och till rimliga priser. Vi ser att samgåendet med Aegirbio och därmed tillgången till Veritopteknologin kommer att göra både Viraspec och Aegirbio framgångsrika på marknaden för test av immunitet och aktiv infektion i patientnära miljö", säger Robert Porter, VD i Viraspec

Författare AegirBio

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.