Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-02-21

Affärsvärlden: Sälj fastighetsaktien

wysiwyg_image

Köp Moberg Pharma, vänta med Jetpak och Collector, men sälj Hufvudstaden. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Läkemedelsbolaget Moberg Pharma har haft en fantastisk kursutveckling med en uppgång på runt 180 procent under de senaste 12 månaderna, men Affärsvärlden ser fortsatt uppsida i aktien.

Nyligen såldes den receptfria OTC-verksamheten för 1,4 miljarder, samtidigt som bolaget tecknade ett licensavtal för fas 3-projektet Mob-015 med tyska Bayer.

"Summerat blir Moberg Pharma i Affärsvärldens ögon en högriskaktie, men en attraktivt värderad sådan eftersom nuvarande kurs implicit ställer upp låga förväntningar på Mob-015-projektet", skriver tidningen som upprepar sin tidigare köprekommendation från utgåva nummer 13, 2018.

En aktie som gått i motsatt riktning är nischbanken Collector, som har dalat drygt 30 procent det senaste året, vilket gör att värderingen har blivit lockande, enligt Affärsvärlden som dock väljer att ge rådet "vänta".

"Avtagande lönsamhet i kombination med den snabbt snurrande chefskarusellen och uteblivna bolåneerbjudanden gör att en investering i Collector ter sig alltför riskfylld i nuläget."

Logistik- och budföretaget Jetpak börsnoterades på First North så sent som i december men trots en allmänt stark aktiemarknad har aktien tappat runt 5 procent.

"Aktien är verkligen inte avskräckande högt värderad med ett p/e-tal på kring 10 på fjolårets vinst. Dock känns det oroande för vad en svagare konjunktur kommer att ställa till med under 2019 och rekommendationen blir därför avvakta", skriver Affärsvärlden.

Avslutningsvis blir det en säljrekommendation för fastighetsbolaget Hufvudstaden. Även om Affärsvärlden anser att Hufvudstaden som bolag är bra och stabilt, är aktien just nu alldeles för dyr. Tidningen menar att aktiens nedsida är "dåligt skyddad i närtid, utifrån dagens redan upptrissade hyres- och fastighetsvärderingsnivåer".

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.