Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-12-14

Affärsvärlden ger nya aktietips

I det senaste numret av Affärsvärlden rekommenderar tidningen sina läsare att köpa Midsona, Alimak, Mycronic och Thule.

Det första köprådet går till hälsokostbolaget Midsona som växer snabbt via förvärv och Affärsvärlden tror att en ökad andel ekologiska varor kommer driva den organiska tillväxten. Fallande skuldsättning under nästa år i kombination med god vinsttillväxt tar ner ev/ebit till omkring 11 på tidningens prognos för 2018 vilket är låga nivåer resonerar Affärsvärlden. Riktkursen sätts till 48 kronor. Aktien handlas i dagsläget till knappt 40 kronor.

Bygghisstillverkaren Alimak har vuxit kraftigt sedan noteringen 2015, främst tack vare två bolagsköp. Företaget har goda tillväxtförutsättningar inom en bransch där köparna är prisokänsliga. På det adderar Affärsvärlden den stabila serviceenheten och sammantaget räcker det för köp och riktkurs 159 kronor.

Det tredje köprådet går till Mycronic som trots uppgången är attraktivt värderad och köpvärd upp till 120 kronor (stängningskurs på tisdagen var 94:75 kronor). Mycronics orderbok är sprängfylld och tillväxtutsikterna ser mycket goda ut skriver tidningen.

Sist men inte minst tycker Affärsvärlden att investerare ska köpa in sig i friluftsbolaget Thule som haft två framgångsrika år på börsen. Trots något hög värdering gillar tidningen Thules starka varumärke inom det växande outdoor-segmentet. Målkursen blir 150 kronor, att ställa mot nuvarande pris på cirka 132 kronor.

Källa: Nyhetsbyrån Direkt/Affärsvärlden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.