Du är här

2018-08-22

Affärsvärlden: ”Två aktier att sälja”

wysiwyg_image

Köp norska Wilhelm Wilhelmsen, vänta med Hemfosa, men sälj Indutrade och Cellavision.

Så lyder rekommendationerna i Affärsvärldens senaste nummer vilka lades ut i elektronisk version på tidningens hemsida på onsdagsförmiddagen.

Förväntningarna på Cellavision är skyhöga och bättre ingångsläge i aktien lär komma framöver, menar Affärsvärlden som de senaste åren har gillat bolaget och aktien.

LÄS OCKSÅ: Experterna: "Köp investmentbolaget"

"Efter årets kursrusning har dock värderingen med våra mått mätt tappat kontakten med verkligheten och risken är relativt stor för en rejäl rekyl i aktien", skriver tidningen och rekommenderar sälj ner till riktkursen 195 kronor i sin ettåriga investeringshorisont.

YTTERLIGARE LÄSNING: Centralbanken kan krascha börsfesten

Affärsvärlden påpekar att Cellavisions operativa utveckling inte är helt spikrak, med en ojämn orderingång mellan kvartalen. Vissa frågetecken finns kring den sedan flera år stillastående försäljningen på mogna marknader som Europa, menar tidningen.

MISSA INTE: "Regeringen måste lämna besked om sparskatten"

Vad gäller Indutrade verkar bolaget ha tappat takten och den nya ledningen hittar inget att köpa. Det är såklart besvärande för ett företag som bygger sin existens på att varje år köpa 10-12 företag runt om i Europa, menar Affärsvärlden.

"Nya kursbesvikelser är att vänta när orderingången från förvärv för jämförbara enheter i de två kommande kvartalsrapporterna kan krypa ner under noll i ökningstakt", skriver tidningen som ger rådet att sälja Indutrade och köpa tillbaka aktien på nivåer under 202 kronor.

SE ÄVEN: Partierna om valets sparfrågor

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.