Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-01-17

Affärsvärlden: ”Köpläge i gruvjätten”

wysiwyg_image

Affärsvärlden rekommenderar köp av aktier i Epiroc och Midway i sin senaste utgåva. Fabege får däremot en säljrekommendation medan Concentric får rådet vänta.

När det gäller gruv- och infrastrukturutrustningsbolaget Epiroc lockas tidningen bland annat av hög och relativt stabil rörelsemarginal, en solid balansräkning, samt bra kassaflöden.

Rekommendationen blir köp med tillägget att det gäller "för den med ett investeringsperspektiv som sträcker sig längre än nästa konjunktursvacka".

I en analys av konglomeratet Midway ser Affärsvärlden en undervärderad aktie efter flera års ökenvandring och pekar på att bolaget är "på rätt väg under en ny ledning". Rekommendationen blir därför köp.

"I en grov summan av delarna-kalkyl når Affärsvärlden ett värde på omkring 20 kronor per aktie, vilket ger en uppsida på nära 50 procent från nuvarande nivåer", skriver tidningen om Midway.

Lika positivt inställda är inte Affärsvärlden till verkstadsbolaget Concentric, vars lönsamhet har toppat enligt tidningen. På grund av den svaga tillväxthistoriken samt de osäkra utsikterna framåt manar Affärsvärlden till försiktighet och därför blir rekommendationen att vänta.

Fastighetsbolaget Fabeges aktie har haft en stark utveckling på senare år men med en avgående vd och högre räntor ser Affärsvärlden mörka moln på horisonten. Rådet blir därför att sälja.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.