Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-26

AFRY: GOD ÅTERHÄMTNING INDUSTRISEGMENT EFTER PANDEMIN ENL VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Afry såg en god efterfrågan i det tredje kvartalet inom framförallt industrisegmentet i spåren av återhämtning efter pandemin.

Det skriver vd Jonas Gustavsson i rapporten.

Omsättningen ökade 9,9 procent till 4.419 miljoner kronor, vilket var i linje med vad analytikerna i Infronts sammanställning hade räknat med. Det justerade ebita-resultatet på 369 miljoner kronor var dock 8 procent under förväntan.

"Marginalen påverkades positivt av en god resultatutveckling i divisionerna Industrial & Digital Solutions, Process Industries, Energy och Management Consulting, men negativt av en svag utveckling inom delar av Division Infrastructure", skriver vd:n.

Bolaget har implementerat ett nytt affärssystem (ERP) som inneburit en förändring för periodisering av lönekostnader, vilken påverkade ebita positivt med 57 miljoner kronor i kvartalet men väntas ha en neutral effekt på helåret.

Orderstocken uppges vara på en "fortsatt stabil nivå".

"Vi ser en fortsatt ökad efterfrågan framförallt inom våra industrisegment, även om pandemin fortsätter att påverka vissa beslutsprocesser för nya större projekt", skriver Jonas Gustavsson."
Författare Direkt-SE