Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-12

AIK Fotbolls anställda sänker sina löner

- Jag känner en stor tacksamhet gentemot personal, spelare och ledare i alla delar av AIK Fotboll som visar att man är beredd att gå långt bortom det en arbetsgivare kan förvänta sig av sin personal. Den solidariteten, tillsammans med supportrarnas och samarbetspartners uppvisade lojalitet, visar att AIK Fotboll står starka och enade när vi utmanas av den största lågkonjunkturen i modern fotbollshistoria, säger AIK Fotbolls Klubbdirektör Björn Wesström.
- Efter att permitteringarna tagit slut hade spelartruppen ett möte med Björn Wesström, Henrik Jurelius och Håkan Strandlund om hur vi ytterligare kan hjälpa till med ekonomin och lönesänkning var ett alternativ. Det var en självklarhet för spelartruppen att gå med på det alternativet för att eventuellt säkra AIK Fotbolls framtid, säger herrlagets lagkapten Henok Goitom.
- När man har fått äran att representera AIK och klubben hamnar i ett sådant tufft ekonomiskt läge, som en följd av pandemin, känns det som en självklarhet att solidariskt hjälpa till. Självklart är det tråkigt att vi hamnat i denna situation, och trots konsekvenserna av vad det innebär att gå ned i lön för många av oss, vill vi bidra till klubbens överlevnad och möjligheten att fortsätta vår sportsliga resa, säger damlagets lagkapten Matilda Rosqvist.
För mer information, kontakta:
Björn Wesström, Klubbdirektör AIK Fotboll
Mobil: 070 - 870 18 91
E-post: bjorn.wesstrom@aikfotboll.se

Författare AIK Fotboll

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.