Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-08-15

Aktieinvest lanserar hållbarhetsutbildning

wysiwyg_image

Aktieinvest lanserar en digital hållbarhetsskola.
– Vi ser en möjlighet att genom våra satsningar på hållbarhet nå helt nya målgrupper, säger Therese Lundstedt, vd för Aktieinvest.

LÄS ÄVEN: Så arbetar börstopparna med hållbarhet

Hållbarhet blir allt viktigare som konkurrensfaktor i finansbranschen. 

Nu lanserar Aktieivest, ett dotterbolag till Aktiespararna, en digital hållbarhetsskola.

Skolan är gratis för användarna, men Therese Lundstedt sticker inte under stol med att det också finns ett affärsmässigt motiv bakom satsningen.

– Det råder inga tvivel om att hållbarhet är en stark trend i samhället just nu. Och förutom att vi vill passa på att göra gott för planeten så är det självklart också så att vi ser en möjlighet att genom våra satsningar på hållbarhet också nå helt nya målgrupper som tidigare inte investerat i aktier av olika skäl, säger Therese Lundstedt.

SE OCKSÅ: Aktierna med lägst p/e-tal

I våras sjösatte Aktieinvest både en sparbox med hållbarhetsprofil och ett verktyg som hjälpar spara att sortera investeringar utifrån hållbarhetsdata.

– Dessa satsningarna har nått nya kundgrupper. Mejlskolan ser vi som nästa steg.

 Hållbarhetsskolan är uppbyggd som en brevskola. Genom att anmäla sig på Aktieinvest sajt får spararna ett mejl om dagen under en vecka.

– Vi går igenom varför man ska investera hållbart, vilken påverkan det har på planeten och människorna men också om de olika hållbarhetsbegreppen och betygen Global Compact, ESG (Environmental, Social och Governance) och om olika hållbarhetspreferensfilter som man kan använda sig av när man lägger upp eller utvärderar sitt sparande. Målet är lära spararna värdera hållbarhetsaspekter i sitt sparande, säger Therese Lundstedt.

MISSA INTE: Fem spännande aktier

"Ger bättre avkastning"

Varför ska man tänka på hållbarhet när det kommer till sparande?

– Något som få vet om är att det 27 gånger mer effektivt att spara hållbart än att panta burkar. Hållbara bolag ger också bättre avkastning än bolag som inte har med hållbarhet i sina kärnfrågor.

– Det är lika enkelt att spara hållbart är som att spara i dåliga bolag. Valet är ditt!

YTTERLIGARE LÄSNING: Proffsen: "Köp skogsbolaget"

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.