Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2023-05-26

Aktien rasade totalt - bolaget är nu för svårt att värdera

wysiwyg_image

Emrbacers totala fall på börsen, utbrottet av Corona i Kina och senaste affären i Korta portföljen - det är vad Aktiespararnas analytiker Robert Andersson och Carl-Henrik Söderberg pratar om i veckans avsnitt av Aktiepodden

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid

Det är tuffa tider på börsen för diverse småspararfavoriter. De senaste veckorna har vi sett en rad nedgångar för populära aktier som SBB, Hexatronic och nu senast Embracer. Gamingbolagets ras efter två tätt inpå varandra vinstvarningar är det nog ingen som missat, och det är ett självklart ämne för veckans Aktiepodd.  

”Embracer har nu fått bekänna färg på riktigt när kvartalsrapporten väl kom”, säger Carl Henrik Söderberg.  

Duon diskuterar band annat det planerade samarbete Embracer hade, ett avtal som skulle inneburit miljardintäkter under flera år, som inte blev av. Detta ledde till att bolaget fick skriva ned sin resultatprognos för 2023/24 rejält. 

”Det är väldigt konstigt att guida marknaden på ett avtal som inte finns”, säger Robert Andersson och konstaterar likt många andra med honom att förtroendet just nu är ”extremt lågt”.

Självklart är besvikelsen stor för både bolaget själva men också för alla aktieägare. Robert Andersson säger efter att ha analyserat situationen att det är svårt att avgöra vad aktien är värd framöver på grund av de kassa förutsättningarna. Marknadsreaktionen, det låga förtroendet och osäkerheten är just nu för stor och påtaglig 

Duon väljer dock att för tillfället att behålla aktien i Korta portföljen. Anledningarna bakom kan du läsa om här. Du kan även ta del av fler av analytikerduons tankar kring Embracer genom att lyssna på avsnittet. 

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärer i våra aktieportföljer och nyheter sammanfattade.

Författare Jessika Bouveng