Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-08-20

Aktiepoddens succésiffror

wysiwyg_image

Du har väl inte missat Aktiepodden – succépodden med 45 000 lyssnare?
Kantar Sifos nya undersökning Poddtoppen, Orvesto Konsument 2019:1, bekräftar Aktiepoddens ställning som en av Sveriges ledande finanspoddar.

Mätföretaget Kantar Sifo har undersökt räckvidden för 49 av Sveriges största podcasts under perioden januari–april 2019.

Enligt Poddtoppen, Orvesto Konsument 2019:1, är poddlyssnandet hetare än någonsin.

Nära 1,8 miljoner svenskar lyssnade på en podcast en genomsnittlig vecka under våren – en uppgång med över 25 procent jämfört med samma period i fjol.

Aktiespararnas Aktiepodden är för första gången med i mätningen – och nådde fina siffror med besked.

– Aktiepodden hade 45 000 lyssnare under en genomsnittlig vecka under januari-april, säger Johanna Ollevik, på Kantar Sifo.

"Det är en bekräftelse"

Poddprogramledarna Christoffer Ahnemark och Carl-Henrik Söderberg har jobbat hårt med att vässa innehållet för att både locka nya lyssnargrupper och behålla greppet om aktienördarna.

– Orvestos mätning är en bekräftelse på vårt arbete med att etablera Aktiepodden som en av Sveriges ledande finanspoddar, säger Aktiespararnas analytiker och börsredaktör Carl-Henrik Söderberg.

– Aktiepodden har högt i tak och ofta glimten i ögat. Våra diskussioner hjälper lyssnarna att reflektera själva och förhoppningsvis bli ännu mer engagerade sparare, säger Aktiespararnas analytiker och börsredaktör Christoffer Ahnemark.

Aktiespararna har också satsat på ett höja den tekniska kvaliteten.

Carl-Henrik Söderberg igen:

– Kristofer Krook, på produktionsbolaget Kapitalet, har gjort viktiga insatser för att göra Aktiepodden till en uppskattad upplevelse.

Channa Hirsch, Aktiespararnas försäljningschef, konstaterar att Aktiepoddens sponsorer varit mycket nöjda med utfallet.

– Med 45 000 lyssnare i genomsnitt och en målgrupp som många konkurrenter bara kan drömma om är det inte konstigt att våra kunder känner att de får valuta för sina investeringar.

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.