Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-10-22

Aktiespararens analytiker kommenterar rapportfallet i sparfavoriten

wysiwyg_image

Husqvarna-aktien faller 3 procent på en rapport som bjöd på resultatbesvikelse

Husqvarnas nettoomsättning uppgick till 8.429 miljoner kronor under det tredje kvartalet. Rörelseresultatet blev 414 miljoner kronor.

Konsensus låg på intäkter om 8.183 miljoner kronor och ett rörelseresultat om 443 miljoner kronor, enligt Bloomberg News sammanställning.

Carl-Henrik Söderberg, analytiker på Aktiespararen kommenterar:

- Även om omsättningen var bättre än väntat var lönsamheten en besvikelse. Bolaget gnetar på med besparingar och effektiviseringar men utväxlingen på nedersta raden verkar dröja. Att närma sig marginalmålet på 10 % kommer sannolikt ta längre tid än vad marknaden förväntar sig.

- Att USA-divisionen märker av fortsatt sämre efterfrågan, precis som i andra kvartalet, var det vi var oroliga för inför rapporten och var en av anledningarna till att aktien fick lämna Korta Portföljen för några veckor sedan. Den oron var uppenbarligen befogad.

Aktien är ner omkring 3 % och Carl-Henrik anser kursreaktionen befogad även om han betonar att nedsidan bör vara relativt begränsad på dessa kursnivåer kring 75 kronor.

Aktien har presterat betydligt sämre än index senaste månaderna, en utveckling han inte tror kommer att förändras resterande del av året.

”Jag har svårt att se vad som ska agera kursbränsle i aktien i närtid”, avslutar han resonemanget.

wysiwyg_image

.

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.