Du är här

2018-05-16

Aktiespararna gillar budet på läkemedelsbolaget

wysiwyg_image

Aktiespararna rekommenderar medlemmar att acceptera budet på Wilson Therapeutics från Alexion. 232 kronor kontant per aktie innebär en mycket god premie.

Budpriset motsvarar en premie om 70 procent jämfört med stängningskursen på börsen den sista handelsdagen före budets offentliggörande.

Aktiespararna ber medlemmar notera:

-     Wilson Therapeutics styrelses budkommitté rekommenderar budet. PwC, som utfärdat ett värderingsutlåtande avseende budet, anser att det är finansiellt skäligt.

-     De fyra största aktieägarna och därtill Handelsbanken Fonder och Fjärde AP-Fonden som tillsammans äger 66 procent av röster och kapital i Wilson Therapeutics, har åtagit sig att acceptera budet med villkoret att inte ett konkurrerande bud, som överstiger Alexions med mer än tio procent, presenteras. Åtagandet gäller om inte det konkurrerande budet matchas av ett höjt bud från Alexion.

-     Vid sidan av de sex storägarnas ovan beskrivna åtagande, har Polar Capital, som äger 7,3 procent av kapital och röster, uttalat sin avsikt att acceptera budet.

-     Budet förutsätter 90 procents acceptgrad, men det kravet kan frångås.

-     Anmälningstiden avslutas 23 maj.

SVERIGES AKTIESPARARES RIKSFÖRBUND 
Stockholm 16 maj 2018

Joacim Olsson 
Verkställande direktör

För ytterligare kommentarer, kontakta: Åsa Wesshagen, tfn. 076-280 60 91

Författare Åsa Wesshagen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.