Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-01-16

Aktiespararna nobbar budet på Cherry: ”Trenden kan fortsätta”

wysiwyg_image

Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar att inte godta EE Intressenters 87-kronorsbud på Cherry då budet inte återspeglar bolagets potential.

Cherry uppvisar starka siffror och mycket talar för att den positiva trenden kan fortsätta.

Budkonsortiet pekar på möjligheten för Cherry att genomföra en omfattande förvärvsstrategi. Även de mindre ägarna har intresse av att äga och finansiera Cherry i ett sådant scenario.

Budpriset motsvarar en premie om 28 procent jämfört med den genomsnittliga betalkursen på börsen under de 90 handelsdagar som föregick budets offentliggörande.

Aktiespararna ber medlemmarna uppmärksamma:

– De intressenter som ingår i budkonsortiet äger totalt 47,4 respektive 37,9 procent av aktierna och rösterna i Cherry.

– En annan grupp ägare är villig att acceptera budet under förutsättning att inget konkurrerande bud presenteras som är minst tio procent högre. Härigenom kontrollerar budkonsortiet ytterligare 11,6 procent av aktierna och 28,5 procent av rösterna.

– KPMG, som avgett ett värderingsutlåtande gällande budet, anser det vara finansiellt skäligt. Cherrystyrelsens budkommitté rekommenderar budet. Styrelseordförande Morten Klein har inte ingått i kommittén då han ingår i budkonsortiet.

– Budet kan inte höjas.

– För att fullfölja budet kräver budkonsortiet 90 procents acceptgrad med avseende på antalet aktier i Cherry. Detta villkor kan komma att frångås.

– Anmälningstiden avslutas 23 januari. Gjord accept kan i normalfallet återtas genom skriftlig återkallelse senast den dagen. Så länge budgivaren inte meddelat att budet fullföljts går det att ångra sin accept även vid en eventuell förlängning av accepttiden.

SVERIGES AKTIESPARARES RIKSFÖRBUND
Stockholm 16 januari 2019

Joacim Olsson
Verkställande direktör

För ytterligare kommentarer, kontakta: Åsa Wesshagen, tfn. 076-280 60 91

Författare Åsa Wesshagen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.