Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-01-26

Aktiespararna säger ja till det höjda kontantbudet på Nordnet

Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar att acceptera det höjda kontantbudet från NNB Intressenter om 38 kronor för en Nordnet-aktie då det innebär en godtagbar premie, samt budpriset är fördelaktigt i relation till bolagets nuvarande resultatnivå.

Budpriset ger en premie om 32 procent jämfört med den volymvägda genomsnittskursen för Nordnet-aktien de 30 kalenderdagar som var före budets offentliggörande.

Aktiespararna ber sina medlemmar notera:

- Nordnet-aktien har under budperioden handlats till börskurser överstigande budpriset. När detta pressmeddelande lämnas är Nordnet-aktiekursen på börsen i nivå med budet.

- Även om accept av budet ingavs före årsskiftet räknas det inte som att försäljning skedde 2016. Den som av skatteskäl eller andra skäl önskade sälja sina Nordnet-aktier 2016 var således hänvisad till att, innan årsskiftet, sälja aktierna över börs eller privat.

- Nordnet-aktieägare som lämnade in sina aktier i budet innan NNB Intressenter höjde det från 37 till 38 kronor får, om budet fullföljs, automatiskt 38 kronor per aktie.

- Nordnet-styrelsens budkommitté rekommenderar det höjda budet.

- Enligt ett värderingsutlåtande från Lenner & Partners är budet skäligt ur ett finansiellt perspektiv.

- Bakom NNB Intressenter står huvudägaren i Nordnet, dvs. Öhmangruppen, och Nordic Capital. Dessa ägde tillsammans 72 procent av Nordnet-aktierna 9 januari.

- NNB Intressenter förbehåller sig rätten att, under de förutsättningar som anges i budprospektet, återkalla budet men har strukit kravet på en viss acceptgrad för att fullfölja budet. Budgivaren säger att 38 kronor är dess sista bud.

- Anmälningstiden avslutas 23 januari

SVERIGES AKTIESPARARES RIKSFÖRBUND
Stockholm 16 januari 2017

Joacim Olsson
Verkställande direktör

För ytterligare kommentarer, kontakta: Åsa Wesshagen, tfn. 076-280 60 91

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.