Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-01-20

Aktiespararnas krav på Ericsson: ”Ödmjukhet”

wysiwyg_image

Det är dags att ta bladet från munnen, Ericsson.
Aktiespararna anser att telekomjätten måste vara tydligare och ge information om den pågående granskningen i Kina som kan leda fram till miljardböter.
 – Vi förväntar oss att vd Börje Ekholm tar upp utredningen i bokslutsrapporten, säger chefsjuristen Sverre Linton till SvD Näringsliv.

Ericsson utreds i Kina och riskerar att åka på miljardböter.

Nu tycker Sverre Linton, chefsjurist på Aktiespararna, att det är på tiden att bolaget delger en tydlig och transparent syn på situationen.

 – Vi förväntar oss att Ericssons vd Börje Ekholm tar upp Kinautredningen i bokslutsrapporten (som presenteras på fredag). Det finns behov av ytterligare information, säger han till SvD Näringsliv.

Sverre Linton understryker att han upplever det som om Ericsson har trovärdighetsproblem som grundar sig i korruptionshärvan gick så långt att det blev böter på 10 miljarder kronor utdelade av amerikanska myndigheter.

 – Ödmjukhet borde vara ett nyckelord för Ericsson efter det som har hänt. Man måste vara extremt noga med att informera om alla processer som pågår. Hellre övertydlig än otydlig, i det här läget.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.