Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-27

Albert inleder samarbete för språkappar till äldre barn

eEducation Albert (”Albert”), en ledande nordisk EdTech-aktör, har idag ingått ett licensavtal med Simya Solutions Ltd. (”Simya”) avseende innehåll för språkappar riktade till barn i åldrarna 13-16. Genom avtalet kommer Albert att bredda produkterbjudandet på alla sina marknader med planerad lansering under andra kvartalet 2022.

Innehållet som licensieras erbjuds idag via Simyas app Ling med genomgående höga recensioner i App Store och Google Play. Ling används idag av miljontals användare på framförallt marknader utanför Europa. Genom samarbetet kommer Albert få möjlighet att erbjuda barn i åldrarna 13-16 möjlighet att lära sig fler språk. Initialt omfattas engelska, tyska, franska, spanska och italienska. Samarbetet går i linje med Alberts ambition att bredda produkterbjudandet för äldre barn på alla sina marknader. I dagsläget erbjuds endast matematik och på vissa marknader geografi till den äldre ålderskategorin.

- Språk står högt på listan över våra kunders önskemål när det gäller nya produkter. Vi är därför glada att inleda detta samarbete där vi kommer licensiera välbeprövat innehåll och erbjuda det till de äldre ålderskategorierna på alla våra marknader. Genom att erbjuda språkinlärning skapar vi ännu bättre förutsättningar för fortsatt tillväxt, samtidigt som licensieringsupplägget är ett tids- och kostnadseffektivt sätt att utvärdera värdet av en ny tjänst inför ett beslut om att äga innehållet, säger Arta Mandegari och Salman Eskandari, grundare av Albert.

Såväl integration som lansering av innehållet planeras att ske under andra kvartalet 2022. Pilotavtalet löper till och med utgången av 2022.

För mer information, vänligen kontakta:
Arta Mandegari, VD och grundare
Telefon: +46 (0)72 309 64 94
E-post: arta@hejalbert.se

Salman Eskandari, Vice VD och grundare
Telefon: +46 (0)70 727 93 75
E-post: salman@hejalbert.se

Om eEducation Albert AB (publ)


Albert är barnens digitala lärare som sedan starten 2016 har hjälpt över 275 000 familjer med läxläsning via mobila enheter. Alberts appar riktar sig till yngre (3-9 år) och äldre barn (10-16 år) och omfattar skolämnen som Matematik, Geografi, Programmering och Läsa & skriva. Albert startades 2016 av två vänner i Göteborg med ett tydligt mål – att demokratisera kunskap genom teknologi – och det är vad som driver oss än idag. Albert är noterat på Nasdaq First North Growth Market med kortnamn ALBERT. Bolagets certified adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se, +46 (0) 8528 00 399.

www.hejalbert.se 

Bifogade filer


Albert inleder samarbete för språkappar till äldre barn

Författare MFN