Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-26

ALFA LAVAL: STÖRNINGAR LEVERANSKEDJA INGEN FAKTOR FÖR OSS - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De globala störningarna i leveranskedjan, som för många industriföretag under det gångna kvartalet inneburit att man inte kunnat leverera beställningar, har inte varit något större problem för Alfa Laval.

Det sade bolagets vd Tom Erixon vid en telefonkonferens för journalister efter rapportpubliceringen.

"Det är ingen stor faktor för oss. Vi ligger några procent under vår målnivå på leveransprecision, jämfört med för två år sedan", sade han.

Tom Erixon sade vidare att han inte ser några svårigheter med att omvandla den rekordhöga orderingången inom exempelvis Energy till intäkter, givet de globala leveransstörningarna.

Vad gäller förvärvet av det digitala servicebolaget Stormgeo i våras sade Alfa Laval-vd:n att fokus vad avser den affären nu är att se till att de landar i Alfa Lavals operativa struktur och kultur, och att de fortsätter att utvecklas i linje med affärsplanen.

"Vi har fått en bra start med dem och de är på rätt spår när det gäller våra interna förväntningar", sade Tom Erixon.

Han sade vidare att Alfa Laval har en "betydande" förvärvskapacitet, som tidigare har bedömts till omkring 20 miljarder kronor, varav man nu använt omkring 3,5 miljarder.

"Vår pipeline är antagligen något starkare och bättre efter en gradvis process under några år. Vi har varit noggranna och lämnat ett antal processer de senaste två åren där vi har ansett priserna vara för höga", sade Tom Erixon.
Författare Direkt-SE