Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-17

ALIMAK: ORGANISK TILLVÄXT SKA VARA STOR DEL AV TILLVÄXTEN – VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Organisk tillväxt ska utgöra en stor del av bygghissbolaget Alimaks tillväxt när det gäller det nya tillväxtmålet som till skillnad från det förra inte bara innefattar organisk tillväxt utan även inkluderar effekten från eventuella förvärv.

Det uppgav Alimaks vd Ole Kristian Jødahl under frågestunden vid torsdagens kapitalmarknadsdag som föregicks av besked under morgonen om nya finansiella mål.

Alimaks nya mål på medellång sikt är att ha en genomsnittlig årlig intäktstillväxt på 5-7 procent. Det tidigare målet var att ha en genomsnittlig årlig organisk intäktstillväxt på minst 6 procent. Det tidigare målet kunde alltså inte nås genom bidrag från förvärv, medan det nya målet kan nås den vägen.

Enligt vd Ole Kristian Jødahl är bolagets strukturprogram New Heights, som presenterades hösten 2020, en viktig drivkraft för Alimaks organiska tillväxt framöver.

Han konstaterade under sitt anförande att koncernen inte har levererat på tillväxt- och marginalmålen under de senaste åren.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.