Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-15

All time high för KABE

wysiwyg_image

På fotot från vänster: Linda Klinth (sekreterare), Nils-Erik Danielsson (stämmo ordförande), Edin Paradzik (Aktiespararna) och Alf Ekström (vd KABE AB

”Verksamhetsåret 2018 har vi uppnått både den högsta omsättningen och det högsta resultatet i KABE-koncernens historia. Nettoomsättningen uppgick till 2 752 mkr, en ökning med 19,3% samt resultatet efter skatt till 158 mkr, ökning med 18,8%"- KABEs årsredovisning

KABE Group AB har hållit sin årsstämma för 2019 den 14 maj i Tenhult, strax utanför Jönköping. Ett femtiotal närvarande aktieägare bjöds på fabriksvisning och lättare förtäring före stämman.

Aktiespararnas bolagsbevakare Edin Paradzik kunde konstatera att bolaget verkligen har lyckats med investeringarna som gjordes 2017. Han bad samtliga närvarande att med applåd tacka styrelsen, ledningen samt övriga anställda inom koncernen.

Paradzik ställde därefter fråga om hur ledningen och styrelsen ser på att utveckla KAMA affären? Finns det spännande förvärvsobjekt?

Vd Alf Ekström svarade:

”Vi har haft fullt upp med att flytta verksamheten från Tenhult till Torsvik…när det gäller KAMA så samarbetar vi med många tillverkare men vi har inte haft det i strategin att växa genom förvärv. Vi har försökt hitta fler samarbetspartners och flera produktområden istället.”

Därpå frågade Paradzik:

”KAMA har i dem nya lokalerna ett lagerhanteringssystem från Biltog där allt sköts med Ipods och trådlösa stäckkodsläsare. Kan systemet användas så att försäljning av artiklarna ser via webben och i vilken utsträckning kan man sälja till kunder i andra europeiska länder?”

Ekström svarade:

”Idag finns det möjlighet för slutkonsument att beställa produkterna via webben men vi produkterna hämtas alltid hos en återförsäljare. Detta gäller den svenska marknaden. Vi har inte undersökt möjligheterna till att sälja KAMA produkter till slutkunderna i andra europeiska länder. Det vi saknar är ett återförsäljarnät där kunderna kan hämta sina produkter.”

Nästa fråga från Aktiespararnas bolagsbevakare blev:

”Skulle ni kunna berätta mer om projektet My-KABE”?

Svaret på frågan kom från vVd Mikael Blomqvist som är ansvarig för projektet. Vi har utvecklat en App för slutkund som med den kan kommunicera med husbilen. Något liknande som Volvo har utvecklat för sina bilar. I projektet arbetar vi med automatiserad kommunikation. Vi kommer att ha chat och chatbot samt en KABE kundklubb, där vi kommer att arbeta med bland annat kundnöjdheten och kundupplevelse.  

Paradzik berättade att en av Aktiespararnas kärnfrågor för 2019 är Hybridstämmor, vilket betyder att aktieägare skulle kunna närvara på stämmor både fysiskt och via webben. Paradzik förklarade att han ställde frågan till styrelsen om huruvida webb sändning av stämmor kan vara möjlig i framtiden under 2018 års stämma. Har ni diskuterat frågan och vad är slutsatserna?

Styrelseordförande Nils-Erik Danielsson svarade att Alf har tittat på frågan och att frågan är intressant. Styrelsen har däremot inte behandlat frågan vid något av sina möten.

Bevakare och skribent: Edin Paradzik

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.