Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-30

ALPHABET: VINST PER AKTIE 16:40 USD (EST 10:12) (OMS)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Googles börsnoterade koncernmoder, Alphabet, redovisade ett resultat per aktie på 16:40 dollar för det tredje kvartalet 2020 (10:12) efter börsstängning på torsdagen.

Analytikernas förväntningar var ett resultat på 11:21 dollar per aktie, enligt S&P Global Market Intelligence.

Försäljningen var 46,2 miljarder dollar (40,5). Väntat var en försäljning på 42,8 miljarder dollar, enligt förhandsestimaten.

"Vi har i likhet med övriga spelare i den bredare nätmiljön haft ett starkt kvartal", summerar vd Sundar Pichai.

"De totala intäkterna om 46,2 miljarder dollar reflekterar en stark tillväxt inom annonsering för sökmotorn och Youtube, likväl som fortsatta styrkebesked från Google Cloud och Play", uppger finanschef Ruth Porat i rapporten.

Tillväxten i kvartalet summeras till 14 procent, att jämföra med en ökning om 20 procent i tredje kvartalet i fjol. Rörelsemarginalen steg i sin tur med en procentenhet till 24 procent, jämfört med samma period 2019. Nettovinsten i helhet summeras till 11,2 miljarder dollar, att jämföra med siffran 7,1 miljarder från tredje kvartalet i fjol.

Alphabet stängde torsdagens handel 3,1 procent upp och när rapporten släppts fortsatte aktien upp med ytterligare drygt 6 procent i efterhandeln.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.