Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-10

AlphaHelix Molecular Diagnostics: Rättelse: Labkompaniet gör strategisk affär för att stärka AlphaHelix

Tidigare pressmeddelande publicerades av misstag med MAR etikett. Ingen information i kommunikén är av sådant slag att det berör MAR.

AlphaHelix huvudägare Labkompaniet har avyttrat 999,999 av bolagets 20,873,618 aktier i AlphaHelix. Aktierna såldes i poster om 333 333 aktier till Artur Aira, Gerhard Dal och Tobias Schön. Syftet är att stärka ägandet för tre strategiskt viktiga aktieägare. Labkompaniets ägarandel i AlphaHelix minskar från 32,92 % till 31,35 %. 
"Koncernen står framför en spännande tid där dotterbolaget Techtum ska expandera med försäljningskontor i de nordiska länderna samtidigt som dotterbolaget Cybergene nyanställer för en planerad marknads- och produktexpansion. Även om koncernen genererar ett bra överskott så är det mycket positivt med starkt engagemang från erfarna investerare med samma långsiktiga mål som ledningen." säger Mikael Havsjö, styrelseordförande i Labkompaniet samt VD i AlphaHelix Molecular Diagnostics, i en kommentar.
""Alphahelix har en bredd bas med förutsättningar att fortsätta att växa och utvecklas för att ta nästa steg och inta en bra position inom Diagnostik. Detta möjliggörs dels efter förvärvet av Cybergene tillsammans med den samlade kunskapen och erfarenhet som ledningen och styrelsen har." kommenterar Artur Aira, styrelseledamot i AlphaHelix Molecular Diagnostics.
 
Kontaktperson på AlphaHelix Molecular Diagnostics AB (Publ.):
VD Mikael Havsjö
070 788 12 88
Mikael.havsjo@alphahelix.com

AlphaHelix Molecular Diagnostics AB (publ) utvecklar inom dotterbolaget AlphaHelix Technologies AB instrument för snabba DNA-analyser. Dotterbolaget Techtum Lab  AB är en etablerad distributör av laboratorieinstrument och förbrukningsvaror sedan 1975. Dotterbolaget Cybergene är pionjärer inom genetisk fosterdiagnostik sedan 2004.  
 

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.