Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-01

AMBU: SÄNKER HELÅRSPROGNOS, FORTSATT NEG INVERKAN FRÅN PANDEMIN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det danska medicinteknikbolaget Ambu sänker sin finansiella guidning för helåret 2020/2021 efter att bolaget sett en ökad negativ inverkan från covid-19-pandemin under det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Bolaget uppger att covid-19-pandemin fortsätter att ha en negativ påverkan på antalet operationer som kan genomföras samt skapat störningar i bolagets leverantörskedja.

Den organiska omsättningstillväxten för helåret väntas nu uppgå till cirka 17 procent, att jämföra med bolagets tidigare prognos om 17-20 procent. Vidare väntas rörelsemarginalen uppgå till 10 procent, ned från tidigare kommunicerade 11-12 procent.

Antalet sålda endoskop väntas samtidigt överstiga 1,4 miljoner enheter, jämfört med tidigare förväntan om 1,3-1,4 miljoner enheter, enligt pressmeddelandet.

För det tredje kvartalet förväntar sig bolaget en organisk omsättningstillväxt om 7 procent. Vidare väntas bolaget sälja 380.000 endoskop under det tredje kvartalet.

"Vi anser att utmaningarna är kortsiktiga och de kommer inte att påverka tillväxtutsikterna för företaget, särskilt inte i vår visualiseringsverksamhet, där vi fortsätter att uppleva snabb tillväxt", kommenterar bolaget i pressmeddelandet.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.