Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-11-13

Analys Aspire: Bra tillväxt till en hög rabatt

Detta är en betald analys på uppdrag av Aspire Global plc. utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Aspire fortsätter växa i linje med förväntan. Framtiden ser fortsatt spän­nande ut. Vi ser ingen anledning för B2B-verksam­heten att sluta växa samtidigt som Pariplay förbättrar förutsättningarna ytterligare. Aktien har fallit och handlas till en hög rabatt.

iGaming-bolaget Aspire fortsätter att växa. Under kv3 2019 landade intäkterna på 33,2 MEUR, i linje med vår prognos om 33,4 MEUR. Tillväxten om 16,2% leddes åter av B2B-verksamheten som under det gångna kvartalet gick live med sex nya varu­märken. Intäkter från Aspires B2C-verksam­het, som bland annat hämmas av ökad reglering av större spelare, minskade dock sina intäkter med 8% på årsbasis. EBITDA-resultatet för kv3 2019 kom in på cirka 5,2 MEUR vilket var under vår prognos om 6,1 MEUR. Avvikelsen är hänförbar till distributionskostnader som bland annat innefattar ökade marknads­förings­kostnader.

Förvärvet av Pariplay, en så kallad ”Game Aggregator” och en spelutvecklare    som erbjuder en lösning som snabbt möjliggör för operatörer att integrera en stor mängd spel. Dessa kommer att konsolideras i räkenskaperna under fjärde kvartalet 2019. Pariplay har under årets första tre kvartal haft intäkter om 7,6 MEUR med ett EBITDA-resultat på 1,2 MEUR. Vi räknar med ett intäkts­bidrag om 2,5 MEUR och ett EBITDA-bidrag om 0,5 MEUR under kv4 2019. Utöver intäkts- och lönsamhets­bidraget har förvärvet också ett strategiskt värde för Aspire. Detta dels då det öppnar dörrar till marknaden i USA, där Pariplay nyligen tecknat avtal med 888 och dels då det öppnar dörrar till ytterligare två reglerade marknader.

Aspire-aktien har fallit sedan årsskiftet och backade även på rapporten. Aktien handlas numera till EV/Sales-multipel om 1,0x vår intäktsprognos för helåret 2019 och EV/EBITDA-multipel om 6,0x vår EBITDA-prognos för helåret. Jämförbara bolag – både operatörer och teknikleverantörer handlas till en viktat medianvärde för EV/Sales om 2,8x och EV/EBITDA om 8,8x helåret 2019. Bolaget har haft vissa problem i Sverige men detta motiverar i vår mening inte dagens kraftiga rabatt. Efter justeringar i vår värderingsmodell beräknar vi ett motiverat pris per aktie i bas­scenariot på 60,9 kronor (57,8) för de kommande 6–12 månaderna. Uppjuster­ingen beror på konsolideringen av Pariplay liksom uppvärdering av sektorn.

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.